Dezvoltare durabilă, eficiență și reducerea birocrației în județul Caraș Severin

dezvoltare durabilă, eficiență și reducerea birocrației în județul caraș severin Dezvoltare durabilă, eficiență și reducere a birocrației în județul Caraș-Severin. Așa se numește un nou proiect finanțat din fonduri europene, derulat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Cu ajutorul acestui proiect va fi digitalizată arhiva administrației județene, dar se va elaborara și o Strategie de Dezvoltare durabilă a județului Caraş-Severin pentru perioada 2022-2027.


Valoarea proiectului este de 3 milioane de lei, el fiind cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă. La evenimentul de lansare a fost prezent și preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca. El a subliniat importanța strategiilor necesare pentru atragerea de fonduri europene sau guvernamentale:

"Trei milioane de lei, probabil că nu reprezintă o sumă deosebit de mare, dar este suficient pentru a putea pregăti viitoarele absorbții de fonduri europene și guvernamentale. Altă șansă pentru județul Caraș-Severin nu există."


Din echipa de implementare fac parte mai mulți angajați ai Consiliului Județean și o parte dintre aceștia vor face cursuri și vor participa la schimburi de experiență cu specialiști în domeniul planificării strategice din Uniunea Europeană. Managerul de proiect, Cristian Bîtea explică:

"Grupul țintă îl reprezintă cei 15 angajați ai Consiliului Județean, care vor beneficia de această formare pentru planificare strategică și bugetară. Sunt aproape 40 de angajați care vor fi instruiți pe exploatarea și administrarea modului de arhivă digitală și în final, toți angajații CJ vor avea acces la programul de management al documentelor fără a mai fi nevoiți să caute prin arhiva clasică. Va fi un proces de scanare a documentelor și stocare în mediul electronic. Din 2022 proiectul va fi deja implementat."


Obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea capacității de planificare strategică pe termen lung și asigurarea calității serviciilor publice prin simplificarea procedurilor administrative pentru reducerea birocrației la nivelul Consiliului Județean Caraș-Severin. Prin atingerea obiectivelor și rezultatelor propuse, se va garanta promovarea dezvoltării durabile și a egalității de șanse.


Valoarea totală a proiectului este de 2.943.801,18 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 2.884.925,15 lei.


RadioRomaniaInternational · Local, reginal, european 10.02.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-02-10 09:18:00
Vizualizari: 119
TiparesteTipareste