Info Business

 info business Industria hotelieră din România a înregistrat în 2020 o scădere a cifrei de afaceri de aproximativ 70% faţă de anul anterior, a declarat Simona Constantinescu, director general al unui important lanț hotelier.

Industria hotelieră din România a înregistrat în 2020 o scădere a cifrei de afaceri de aproximativ 70% faţă de anul anterior, a declarat Simona Constantinescu, director general al unui important lanț hotelier, într-o dezbatere online pe tema pandemiei de coronavirus. Ea a menționat că industria HoReCa este cea mai afectată, iar multe afaceri nu vor trece peste această pandemie. Constantinescu a subliniat că, dacă turismul individual şi cel de plăcere, la mare, munte sau cel de week-end încă au "ceva activitate", turismul de business şi conferinţe şi evenimente este "spre zero".


Modificarea Legii offshore va fi făcută în cursul acestui an, însă exploatarea gazului din Marea Neagră nu poate să înceapă mai devreme de 2024-2025, a scris pe Facebook ministrul român al  Energiei, Virgil Popescu. Directorul general al OMV Petrom, Christina Verchere, afirma, săptămâna trecută, că este necesară o perioadă de 12 luni pentru a lua decizia de investiţii în proiectul de gaze din Marea Neagră, din momentul în care va fi modificată Legea offshore, urmând ca primele gaze să fie extrase peste patru ani.


Licitaţia pentru proiectarea autostrăzii A3 Ploieşti-Comarnic-Braşov s-a încheiat, iar în zilele următoare, după finalizarea formalităţilor, va fi semnat contractul cu firma de proiectare, a anunţat ministrul român al Transporturilor, Cătălin Drulă. El a menţionat că, până se va putea circula pe A3 între Ploieşti şi Braşov, există o serie de soluţii care ar urma să fie implementate cu autorităţile locale, pentru fluidizarea traficului. Între acestea s-ar afla construirea unor pasarele pietonale acoperite, cu lifturi sau scări rulante şi modernizarea celor existente, sensuri giratorii şi pasaje la Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal, o parcare nouă la Buşteni, în centru, astfel încât benzile de circulaţie să nu mai fie blocate de maşini care staţionează. Segmentul de autostradă Ploiești - Brașov ar fi primul care traversează Carpații Meridionali, legând Bucureștiul de Transilvania.


Investiţiile în piaţa imobiliară din România au crescut, în 2020, în ciuda contextului pandemic. La finalul anului, valoarea totală a tranzacţiilor a fost de aproape 900 de milioane de euro. Suma reprezintă aproximativ 8,5% din volumul total de investiţii, de 10,4 miliarde de euro, înregistrat de cele mai mari şase ţări din Europa de Est, arată un raport al Colliers, unul dintre liderii globali în servicii imobiliare, citat de Agerpres. 



www.rri.ro
Publicat: 2021-02-11 10:30:00
Vizualizari: 1303
TiparesteTipareste