Info Business

info business Comisia Europeană a confirmat, pentru Agerpres, că a primit plângeri în legătură cu procesul de liberalizare a pieţei energiei din România, pe care le analizează în conformitate cu procedurile în vigoare.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Executivului european, Comisia poartă în prezent dialoguri cu autorităţile române pentru a se asigura că legislaţia din România din domeniul schimburilor de energie este armonizată cu cea europeană. Bruxelles-ul a trimis autorităţilor române o scrisoare, pe 26 ianuarie privind ridicarea restricţiilor de export impuse companiei Hidroelectrica, a mai spus purtătorul de cuvânt. Menţionăm că Hidroelectrica a câştigat în septembrie, la Curtea Europeană de Justiţie, un proces cu Autoritatea Naţională de Reglementare (ANRE), după ce reglementatorul a interzis producătorilor să exporte energie electrică.


România a reuşit o revenire economică peste aşteptări în trimestrul IV din 2020, bazată pe măsurile de sprijin de stat extrem de prompte şi ţintite, însă în 2021 trebuie să fim atenţi la o serie de riscuri, a declarat, miercuri, Eugen Anicescu, country manager la Coface România, într-o conferinţă de presă. El a adăugat că impactul schemelor de stat asupra mediului de afaceri, precum şi comportamentul de plată din piaţă reprezintă alte două riscuri pe care autorităţile de la Bucureşti trebuie să le aibă în vedere în acest an. Conform datelor publicate  de Institutul Naţional de Statistică, Produsul Intern Brut al României a crescut cu 5,3% în trimestrul IV din 2020, faţă de trimestrul anterior din acelaşi an, însă pe ansamblu economia românească s-a contractat cu 3,9%


Vânzările de autoturisme Dacia în Europa, respectiv în Uniunea Europeană plus Marea Britanie şi ţările EFTA, au înregistrat în ianuarie un declin de 12%. Cu toate acestea, cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,4%, de la 2,9% în perioada similară din 2020, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile. Luna trecută, în Europa au fost înmatriculate 28.781 de autoturisme Dacia comparativ cu 32.691 în ianuarie 2020.


Agenţii economici oferă, în România, 10.915 locuri de muncă la nivel naţional, majoritatea pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale şi profesionale, reiese din evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Potrivit sursei, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 129 de locuri de muncă vacante, cele mai multe, 60, fiind în Norvegia.



www.rri.ro
Publicat: 2021-02-18 11:10:00
Vizualizari: 1116
TiparesteTipareste