Info Business

info business  Bugetul alocat Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului de la București va fi cheltuit în proporţie de 92% pe ajutoare acordate companiilor private afectate de restricţiile impuse de stat pentru controlul pandemiei, potrivit unui comunicat

Bugetul alocat Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului de la București va fi cheltuit în proporţie de 92% pe ajutoare acordate companiilor private afectate de restricţiile impuse de stat pentru controlul pandemiei, potrivit unui comunicat  Unul dintre principalele programe de ajutor pe care Ministerul amintit le va administra anul acesta este cel dedicat întreprinderilor din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi agenţii de turism, a căror activitate a fost grav afectată de pandemie.     

      

Aproape 13.000 de autoturisme noi au fost înmatriculate în primele două luni ale anului în România, în scădere cu 39,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2020. La categoria automobilelor rulate s-a înregistrat un recul mai mic, de 10,1%, înmatriculându-se 64.741 de unităţi, arată datele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, preluate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile. Prin comparație, înmatricularea de motocicluri -  categorie la care intră motocicletele, mopedele şi ATV-urile - au consemnat o diminuare de numai 0,7% pe primele două luni din 2021 față de intervalul similar din 2020.


Peste 45,6% dintre cele 64.096 de vehicule verificate în trafic din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, în România, aveau deficienţe tehnice majore sau periculoase şi au fost declarate neconforme, informează Registrul Auto Român. Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la instalaţia electrică de iluminare-semnalizare și la emisiile poluante. Registrul Auto subliniază totuși că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele de control opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.


Agenţii economici oferă 9.739 de locuri de muncă la nivel naţional, majoritatea pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale şi profesionale, după cum reiese din evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, publicate miercuri. Potrivit datelor, cele mai multe locuri de muncă, aproape 10 la sută din total, sunt oferite pentru muncitori necalificați care ar urma să lucreze  la asamblarea şi montarea pieselor. Aceeași sursă ne informează că angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 410 locuri de muncă vacante. Dintre acestea, cele mai multe, mai exact 310, sunt în Danemarca și vizează în principal lucrători în agricultură și specialiști în IT.



www.rri.ro
Publicat: 2021-03-04 10:21:00
Vizualizari: 1305
TiparesteTipareste