Mediul academic, mai aproape de nițiativa cetățenească europeană

mediul academic, mai aproape de nițiativa cetățenească europeană Un proiect care implică universități din Uniunea Europeană, una dintre ele din România, a primit finanțare prin intermediul programului Erasmus Plus.

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, parteneră în cadrul unui proiect ce primește finanțare prin Programul Erasmus +. De altfel, mai multe instituții similare implicate în demers, care este legat de inițiativa cetățenească europeană.

De la Iași, preicizări vin din partea doamnei conf. univ. dr. Ana-Maria Bercu, din postura de manager în cadrul proiectului:

"Printr-un efort comun al colegilor din Coimbra, al partenrilor pe care ei i-au ales, Univeristatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Universitatea din Vigo, Spania, și Universitatea "Georg-August" din Gottingen, Germania, am pornit la drum și am construit un proiect, credem noi, de impact pentru comunitatea academică, pentru autorități, pentru cetățeni, pentru toți cei interesați de această problematică a inițiativei cetățenești.

Proiectul își propune, în primul rând, să creeze un cadru de dezvoltare de cunoștințe pentru studenți, pentru cei care sunt implicați în viața academică și pentru publicul larg, care vrea să cunoască mai mult despre modul în care poate un cetățean să se implice în viața cetății.

În principal, vorbim despre o serie de cursuri interactive și care vor avea drept scop să fundamenteze cunoștințele necesare pentru o astfel de inițiativă la nivelul Uniunii Europene.

În egală măsură, însă, vom avea și o serie de evenimente științifice la care îi invităm pe toți cei interesați de această problematică, însemnând, de fapt, workshopuri, conferințe științifice, dezbateri pe tema unor idei care vor veni din partea studenților cu privire la problemele sociale care ar trebui soluționate de către autoritate prin intermediul de politică publică, în așa fel încât să creăm un cadru cât mai aproape de ceea ce ar trebui să însemne inițiativa cetățenească."


Câți studenți în total implicați, câți studenți de la Iași?


"De la Iași sunt implicați cincisprezece studenți, de fapt, fiecare universitate are cincispreze, deci, în total, sunt șaizeci de studenți care vor primi această primă formare în domeniul inițiativei cetățenești."  

RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 09.03.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-03-09 16:19:00
Vizualizari: 432
TiparesteTipareste