Serviciul de feribot Silistra-Călăraşi îşi reia funcţionarea din 15 martie

serviciul de feribot silistra-călăraşi îşi reia funcţionarea din 15 martie Serviciul de feribot între Silistra şi Călăraşi îşi va relua funcţionarea din 15 martie./Restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone

Serviciul de feribot între Silistra şi Călăraşi îşi reia funcţionarea începând cu 15 martie, a declarat, sâmbătă, Ministerul Bulgar al Transporturilor. Serviciul va fi operat de un operator de transport român, transmite agenţia bulgară de presă BTA.

Prima cursă a serviciului de feribot va fi la 8 dimineaţa, pe 15 martie, începând de la malul românesc al Dunării.

Potrivit unei decizii a autorităţilor din Silistra,  traficul camioanelor grele pe drumurile urbane va fi suspendat temporar. Acestea nu vor putea trece prin punctul comun de frontieră Silistra-Ostrov şi vor fi redirecţionate prin Silistra (feribot) şi restul punctelor de trecere a frontierei dintre Bulgaria şi România.

Punctul de trecere a frontierei Silistra-Ostrov va putea fi tranzitat doar de mașini şi camionete,  precizează ministerul bulgar.

------------------------

De sîmbătă, ora 23.00 (ora României), va fi restricționată circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone pe teritoriul Ungariei. Decizia se va menține până luni la aceeaşi oră. Autoritățile ungare au luat această măsură ca urmare a faptului că data de 15 martie este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare, informează  Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).

Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură.

Potrivit IGPF, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

În aceste intervale de timp traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale, precizează sursa citată.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor ţine permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ.

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

Se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată şi pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. 


www.rri.ro
Publicat: 2021-03-13 19:22:00
Vizualizari: 1230
TiparesteTipareste