Săptămâna sportivă

săptămâna sportivă Știri din rugby, handbal feminin și masculin și rezultatele înregistrate în Liga 1 la fotbal.

În etapa a doua a competiției Rugby Europe Championship, Naţionala României a obţinut, sâmbătă, la Lisabona, o victorie dramatică în faţa Portugaliei, cu scorul de 28-27.  „Stejarii” au smuls victoria la ultima fază, după ce au fost conduşi aproape tot meciul. România a reușit trei eseuri, prin Alexandru Savin, în minutul 49, Nicolas Onuţu, în minutul 74 şi Ovidiu Cojocaru, în minutul 79. Ultimele două încercări au fost transformate de Daniel Plai. Celelalte puncte ale României au fost înscrise de Florin Vlaicu, care a transformat trei lovituri de pedeapsă în minutele 4, 21 și 34.  În următorul joc, “Stejarii” vor întâlni Spania, sâmbăta viitoare, la București. Edițiile 2021 și 2022 ale Rugby Europe Championship contează și  pentru calificarea la Cupa Mondială programată în 2023, în Franţa. Conform regulamentului, primele două clasate se califică direct la turneul final, iar ocupanta locului trei va merge în recalificări.

 

Trecem la handbal. Echipa feminină CSM București va întâlni, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, formația rusă ȚSKA Moscova. În manșa a doua a optimilor, CSM a pierdut, sâmbătă, la București cu 21 la 27 în fața formației SCM Râmnicu Vâlcea dar, cu o săptămână în urmă, câștigase în deplasare cu 33 la 24. Echipa rusă a trecut de formația slovenă Krim Mercator Ljubljana, după 20 la 25 în deplasare și 27 - 21 la Moscova.

 

Din handbalul masculin, să notăm că, duminică, la București, Naționala României a fost învinsă neaşteptat de selecţionata Kosovo, cu 30 la 25 în Grupa a 8-a din faza a doua a preliminariilor Campionatului European din 2022. În clasamentul grupei, pe primul loc se află Suedia, cu 6 puncte din trei jocuri, urmată de România și Kosovo, cu câte 3 puncte din patru partide. Pe locul 4 se află Muntenegru, cu  două puncte din trei meciuri. Primele două echipe din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea se vor califica la turneul final.

 

Mai departe, fotbal. În weekend au avut loc jocuri contând pentru etapa a 27-a a campionatului primei ligi române. Vineri, la Mediaș, Universitatea Craiova a trecut cu 2-0 de Gaz Metan. Sâmbătă, FC Voluntari s-a impus la Clinceni, cu 1-0, în duelul cu Academica. Apoi, la Mediaș, Hermannstadt și Viitorul Constanța au terminat egal, 0-0. Ziua s-a încheiat cu victoria cu 1-0 obținută în deplasare, la Arad, de FCSB. Duminică, Astra Giurgiu a câștigat cu 1-0 jocul disputat la Buzău cu Chindia Târgoviște, iar CFR Cluj a trecut categoric, pe teren propriu, cu 4-0, de Poli Iași. Luni, ultimele două partide ale etapei: FC Botoșani cu Sepsi Sfântu Gheorghe și Dinamo București cu FC Argeș. În clasament conduc FCSB și CFR Cluj, ambele cu câte 60 de puncte. Urmează Craiova, la 7 puncte distanță.


www.rri.ro
Publicat: 2021-03-15 11:34:00
Vizualizari: 433
TiparesteTipareste