Triaj mai rapid la aeroportul internaţional «Henri Coandă»

triaj mai rapid la aeroportul internaţional «henri coandă» În principalul aeroport din România, «Henri Coandă» Otopeni, pe fluxul de sosiri internaționale funcționează din 10 martie un număr de opt puncte de control (față de trei, câte erau până acum) ale Direcției de Sănătate Publică (DSP).

În principalul aeroport din România, «Henri Coandă» Otopeni, pe fluxul de sosiri internaționale funcționează din 10 martie un număr de opt puncte de control (față de trei, câte erau până acum) ale Direcției de Sănătate Publică (DSP). Aceasta duce la scurtarea substanțială a timpului de așteptare la control pentru pasagerii care sosesc din țările aflate pe lista galbenă a statelor şi teritoriilor cu risc epidemiologic crescut pentru noul coronavirus, informează Compania Națională Aeroporturi București. Identificarea resurselor umane necesare pentru suplimentarea personalului DSP din aeroport s-a realizat prin implicarea directă a reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, ai Ministerului Transporturilor, alături de cei ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Companiei Naționale Aeroporturi Bucureşti.


Pe de altă parte, compania românească low-cost Blue Air introduce 15 rute noi în orarul de vară 2021, care vor conecta Cluj-Napoca cu destinaţii-cheie din Europa, potrivit unui comunicat al companiei. Noile destinaţii care vor fi operate de la Cluj sunt: Londra Heathrow, Milano Linate, Amsterdam, Barcelona, Burgas, Bruxelles, Constanţa (pe litoralul românesc al Mării Negre), Dublin, Hamburg, Koln, Larnaca, Madrid, Paris - Charles de Gaulle, Roma şi Stuttgart. Noul program de zboruri regulate de pe aeroportul din Cluj va optimiza oferta de călătorie a românilor din regiune, oferindu-le conexiuni eficiente cu destinaţii europene de interes major, atât pentru segmentul de leisure, cât şi pentru business.


În ceea ce priveşte zborurile directe către Milano Linate, acestea vor începe în 28 martie 2021 cu cele din Bucureşti, Blue Air oferind până la șapte servicii săptămânale de la București Otopeni și două servicii săptămânale de la Cluj-Napoca. Operatorul va avea zboruri după programul următor : Otopeni - Linate - Otopeni (5 zboruri pe săptămână  în perioada 28 martie - 30 aprilie 2021), Otopeni - Linate - Otopeni (zilnic din 1 mai până în 3 octombrie 2021) și Cluj - Linate - Cluj (de două ori pe săptămână, între 1 iunie și 30 octombrie 2021). Potrivit reprezentanților Blue Air, Milano Linate e preferatul pasagerilor datorită amplasării sale centrale, iar operațiunile către Linate sunt în concordanță cu noua strategie pentru dezvoltarea rețelei Blue Air.


Aeroportul Internațional Sibiu introduce din aprilie, pentru prima dată, curse charter către Sharm El Sheik, în Egipt. Zborurile care vor fi operate în parteneriat cu EgyptAir vor pleca în fiecare zi de sâmbătă, în perioada 3 aprilie - 8 mai 2021. Lansarea campaniei de vaccinare la nivel global şi măsurile stricte de siguranţă sanitară luate de către operatorii turistici, atât interni, cât şi externi, au dus la o tendinţă de creştere a disponibilităţii de a călători. Reprezentanții aeroportului spun că această conexiune e unul dintre primele semne ale revenirii și că urmează și altele.



www.rri.ro
Publicat: 2021-03-19 17:50:00
Vizualizari: 800
TiparesteTipareste