Simularea unui proces decizional marca UNITED

simularea unui proces decizional marca united Prin proiectul "UNITED We Stand for European Values", Asociația "Young Initiative" a organizat o simulare de proces decizional, pentru ca cei tineri să poată înțelege rolul și funcțiile instituțiilor europene care îi reprezintă.

Prin proiectul "UNITED We Stand for European Values", Asociația "Young Initiative" a organizat o simulare de proces decizional, pentru ca cei tineri să poată înțelege rolul și funcțiile instituțiilor europene care îi reprezintă. Marius Ghiță, coordonatorul acestui eveniment, despre cât de important este ca tinerii să ia parte la astfel de simulări. , 

"Și pentru mine a fost foarte important. La rândul meu am luat parte la astfel de simulări în calitate de participant, nu numai de organizator. Pot să spun că mulți tineri nu știu exact ce se întâmplă la nivel de proces decizional european, național, dar și internațional. Fiindcă nu știu ce se întâmplă exact acolo, interesul lor scade. Astfel, participând la o simulare - o simulare, totuși, dar cu cât participanții își intră mai bine în rol, cu atât învață mai multe - cresc șansele să fie mai interesați și să se implice, la rândul lor, pe viitor, într-un proces decizional real. Mai mult decât atât, vor fi interesați și să își aleagă reprezentanții și să meargă la vot, de exemplu."


În cadrul proiectului "UNITED", finanțat prin Corpul European de Solidaritate, cei aproximativ 20 de participanți la simulare a trebuit să reprezinte o țară membră a Uniunii Europene. Tema evenimentului a fost formulată ca o întrebare, "este sigură educația digitală?". Într-un prezent care stă sub semnul pandemiei, educația digitală a devenit esențială. Marius Ghiță 

"Totul a început cu câteva zile înainte de eveniment. A trebuit ca participanții să pregătească o poziție a țării lor, pe care să o prezinte în cadrul evenimentului. Au făcut un fel de radiografie a situației din țara lor, ce este bine și ce nu este bine în materie de educație digitală și ce anume ar dori să îmbunătățească. În cadrul evenimentului, ei au prezentat această poziție, iar apoi au răspuns la întrebări. Au existat două camere virtuale, care au reprezentat grupurile de interese. Practic, a trebuit ca ei să lucreze la o rezoluție, să armonizeze pozițiile, să găsească puncte comune. În final, am scris o rezoluție și am votat-o."


Un alt eveniment similar va avea loc pe 27 martie. Explică Marius Ghiță 

"Eu voi fi principalul facilitator al unui astfel de eveniment, care se va întâmpla pe 27 martie. Evenimentul de numește "Informează-te cu CAP", cele trei majuscule însemnând critic-aplicat-practic. Vom vorbi despre ce înseamnă dezinformarea, de la teorii ale conspirației la aplicațiile de pe telefon pe care le folosim cu toții fără să știm cât de periculoase sunt ele și cât de mult contribuie la dezinformare. Poți cădea foarte ușor pradă dezinformării prin intermediul telefonului mobil. Desigur, aplicat, vom afla care sunt instrumentele pe care le putem folosi în viața de zi cu zi, pentru a fi cu un pas înaintea informației, pentru a-i afla sursa și scopul. Practic, prin jocuri și activități cu un design special conceput. Îi vom ajuta pe tineri să combată răspândirea dezinformării."


Marius Ghiță consideră că voluntariatul este un prim pas către devenirea profesională a celor tineri. Așadar, îi sfătuiește pe toți să ia parte la evenimente organizate de către ONG-uri și nu numai.  

"Voluntariatul, educația non-formală. Ceea ce trebuie să facă este să caute ONG-uri. ONG-urile sunt principalul mod prin care pot face voluntariat. Pot găsi numeroase ONG-uri în țară sau în străinătate, pe domenii diferite. Sunt sigur că tinerii pot găsi un ONG care să fie pe domeniile lor de interes. Pe mine m-a pasionat și mă pasionează foarte mult Uniunea Europeană și am descoperit acest ONG, Asociația "Young Initiative", care are valoriile și principiile Uniunii Europene. Activitățile pe care le susținem se bazează pe aceste valori și, mai mult decât atât, tinerii care participă la astfel de evenimente trebuie să se intereseze ce ONG-uri le-au organizat. Sunt sigur că ONG-urile respective au nevoie de voluntari."


Dezvoltarea gândirii critice a tinerilor și împuternicirea civică a acestora, prin contexte de învățare non-formală, este unul dintre principalele obiective ale proiectelor desfășurate de către Asociația "Young Initiative".




RadioRomaniaInternational · Generatia 3.0 23.03.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-03-23 12:16:00
Vizualizari: 507
TiparesteTipareste