Participarea Europe Direct București la European Youth Seminar – the Future of Europe

participarea europe direct bucurești la european youth seminar – the future of europe Parlamentul European le-a oferit tinerilor posibilitatea de a participa, în data de 18 martie, la un eveniment interactiv numit European Youth Seminar

Ca urmare a faptului că evenimentele de simulare a funcționării PE derulate alături de partenerii noștri de la Centrul Europe Direct din Stara Zagora, Bulgaria, au fost considerate evenimente de succes, Parlamentul European le-a oferit tinerilor posibilitatea de a participa, în data de 18 martie, la un eveniment interactiv numit European Youth Seminar. Scopul evenimentului a fost acela de a promova cetățenia activă și de a întări participarea tinerilor la procesul democratic european, cu accent pe subiecte ce țin de viitorul Europei, provocările și oportunitățile pe care acesta le va aduce.


Echipa de tineri din România a fost compusă din elevi ai Colegiilor Naționale "Sfântul Sava" și "Spiru Haret" din București, iar cea din Bulgaria din elevi aparținând Liceelor "Romain Rolland" și "Ekzarh Antim I".


Evenimentul s-a desfășurat în trei etape. În debutul evenimentului au fost prezentate informații generale cu privire la Parlamentul European. Partea centrală a evenimentului a constat în separarea participanților în trei "breakout rooms", fiecare dintre acestea având o anumită tematică de importanță majoră pentru viitorul societății europene: Pactul Ecologic European, Digitalizarea în UE și Combaterea dezinformării și a știrilor false. În ultima parte a evenimentului, tinerii au avut ocazia de a-i cunoaște si de a purta discuții interactive cu cei doi eurodeputați invitați: Tsvetelina PENKOVA, representant al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților și Nicolae ŞTEFĂNUȚĂ, reprezentant al Renew Europe.


Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați site-ul Europe Direct București.

(Loredana Licuța, coordonator Centrul Europe Direct București)www.rri.ro
Publicat: 2021-03-25 11:12:00
Vizualizari: 325
TiparesteTipareste