Caravana de teatru forum la Colegiul Tehnic „Mircea cel Bătrân”

caravana de teatru forum la colegiul tehnic „mircea cel bătrân” Centrul Europe Direct București, alături de echipa de teatru forum formată din tineri actori amatori, s-au întâlnit online cu elevii Colegiului Tehnic „Mircea cel Batran” – Școală Ambasador a Parlamentului European.

Marți, 30 martie, Centrul Europe Direct București, alături de echipa de teatru forum formată din tineri actori amatori, s-au întâlnit cu elevii Colegiului Tehnic „Mircea cel Bătrân” – Școală Ambasador a Parlamentului European, de această dată în manieră exclusiv virtuală, pe platforma Cisco Webex.

 

În cadrul acestei întâlniri, elevii au vizionat înregistrarea piesei de teatru jucată de echipa CIED București în cadrul Caravanei „Stă în puterea ta să schimbi ceva!”, aflată deja la cea de-a patra ediție. Teatrul forum utilizează această formă de artă ca un instrument eficient de înțelegere și căutare a unor posibile soluții la diverse probleme sociale și interpersonale și este folosit ca o forma practică de educație nonformală. Tema piesei jucate în acest an este cetățenia și democrația europeană, cu accent pe digitalizare. Protagonista noastră (persoana opresată) este Karina, o elevă de liceu provenită dintr-o familie înstărită, care aspiră să obțină o bursă de studii la o universitate de top din Europa. Problemele apar atunci când în viața fetei intră un tânăr influencer pe care eleva îl admiră și care, din nefericire pentru ea, nu este deloc ceea ce pare a fi atunci când se află în spatele ecranului.

 

Publicul nostru, format din elevi de liceu, cu precădere din clasele a IX-a și a X-a, a avut o misiune foarte clară: să identifice problemele pe care piesa încearcă să le scoată în evidență, cu accent pe pericolele la care putem fi expuși în mediul online.

 

Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesați site-ul Europe Direct București. (autor Loredana Licuța, coordonator Centrul Europe Direct București)


www.rri.ro
Publicat: 2021-04-03 20:58:00
Vizualizari: 568
TiparesteTipareste