Programul "Uși deschise" al UNATC Bucureşti

programul "uși deschise" al unatc bucureşti Între 7 și 9 aprilie 2021, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din București organizează cea de-a XXII-a ediție a programului "Uși Deschise."

Între 7 și 9 aprilie 2021, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale"  din București organizează cea de-a XXII-a ediție a programului "Uși Deschise." Prin acest eveniment cu tradiție, UNATC își deschide larg porțile virtuale și invită pe toți cei interesați să se familiarizeze cu universul educațional al uneia dintre cele mai importante universități vocaționale din România.


Evenimentul desfășurat exclusiv online este o premieră pentru organizatori. Ce anume se va întâmpla ne explică Ștefana Samfira, Director Relații Internaționale al Universății bucureștene: "Avem secția de actorie, secția de regie, de marionete, coregrafie, teatrologie, scenografie și film. Fiecare va deschide ușile anumitor cursuri. Programul începe la zece dimineața și va putea fi vizualizat pe canalul de YouTube al UNATC. Deci vor fi trei zile pline, cu sesiuni live și sesiuni înregistrate. Nu sunt spectacole aceste cursuri. Este efectiv ca și cum te-ai uita pe gaura cheii și ai vedea ce se întâmplă la un curs de actorie, de canto, de mișcare sau la multimedia. Vor și fi sesiuni de întrebări și răspunsuri. Aceasta ar fi noutatea: sesiuni de întrebări și răspunsuri la aproape toate secțiile."

            

Anul trecut programul "Uși deschise" au avut loc în martie, chiar înainte de a începerea lock downului. Așa încât a fost posibilă prezența fizică a doritorilor. Organizatorii au avut aceeași mică problemă ca în fiecare an. Foarte multe persoane care au dorit să asiste și, cum sălile nu sunt foarte mari, unii au trebuit să aștepte până la următorul curs. Acum, cu varianta online, problema dispare, iar organizatorii se așteaptă ca numărul celor care vor accesa canalul YouTube al Universității să fie mare.

            

Cei care își doresc o carieră artistică în domeniul teatral, cinematografic sau media vor putea participa la cursurile de actorie, regie, păpuși-marionete, coregrafie, teatrologie, scenografie, jocuri teatrale, vorbire și canto, dezvoltarea proiectului cinematografic, iluminarea portretului, povești și sentimente prin sunet, costum, spectacol și multe altele. Ateliere, proiecții de film, spectacole întregi vor completa parcursul celor trei zile.

            

Optimismul organizatorilor în privința participării este bine întemeiat și Ștefana Samfira explică și de ce TRACK 2: " De anul trecut de la 1 octombrie a intrat în școli un program de teatru. La clasele a 3-a și a 4-a avem "Eu și scena", la clasele a 6-a și a 7-a "Teatrul și noi," iar la clasele a 10-a și 11-a "Laboratorul de teatru." Sunt niște programe foarte importante, sigur că sunt la început și orice început este greu. Și sunt foarte mulți profesori care nu știu despre program sau părinți care nu știu că pot să ceară acest program. Nu este vorba despre a face spectacole de teatru la aceste clase, ci despre educație prin teatru, dezvoltare personală prin exerciții de teatru care dezvoltă memoria, atenția, empatia. Și sunt foarte simpatice. Știm cu toții că un copil învață mai repede când se distrează decât atunci când este obligat. Și au la bază comunicarea, care din păcate în zilele noastre începe să fie din ce în ce mai deficitară pentru că nu e timp."

            

Atracția pentru artă este mare și posibilitatea de a accesa un canal Youtube este la îndemâna aproape oricui. Cei care doresc să intre pe Ușile Dechise de UNATC București sunt așteptați între 7 și 9 aprilie 2021.

RadioRomaniaInternational · Eveniment Cultural - 05.04.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-04-05 16:16:00
Vizualizari: 737
TiparesteTipareste