Reabilitarea infrastructurii rutiere din județul Harghita

reabilitarea infrastructurii rutiere din județul harghita Reabilitarea drumurilor ce leagă Harghita de județele Covasna și Brașov se face cu bani europeni.

Consiliul Județean Harghita a anuțat, luna trecută, începerea celei mai mari investiții în reabilitarea drumurilor din județ, printr-un proiect europen.

Este vorba despre drumurile județene care leagă Harghita de județele Brașov și Covasna.

          

Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a declarat că aceste drumuri județene reprezintă o șansă de revigorare economică a unor zone rurale isolate și îmbătrânite.

În plus, poate fi o oportunitate de relansare a turismului în zonă:

"Colaborând cu județele Brașov și Covasna, am căzut de acord să solicităm fonduri europene prin care vom reabilita trei drumuri județene din Harghita, care leagă județul nostru de Covasna prin Baraolt și de Brașov prin Cața. Este vorba de 49 de km de drum județean, valoarea investiției va fi de 98 de milioane de lei. Acestea drumuri trec prin zone cu obiective turistice și monumente istorice, de la care așteptăm o dezvoltare economică."

          

Lucrările de reabilitare urmează să se desfășoare în mai multe etape și vizează drumul județean 131 la granița dintre județul Covasna și comuna harghiteană Sânpaul, drumul județean 133, de la intersecția DJ137A cu DJ131 până la intersecția cu Sânpaul, vizând localitățile Ulieș, Ighiu, Daia, Orășeni, Petreni, Sânpaul, urmând apoi drumul județean 137A lângă Tăureni, drumul județean DJ137, de la intersecția sa până la limita cu județul Brașov.

          

Proiectul are o valoare totală de peste 124 de milioane de lei, iar perioada de implementare este de 87 de luni.

          

Fondurile sunt asigurate prin Programul Operațional Regional, contribuția CJ Harghita fiind de aproape 6,6 milioane de lei.

          

Autoritățile harghitene consideră că este o investiție importantă nu doar pentru județul Harghita, ci și pentru dezvoltarea întregii regiuni întrucât va conecta localități cu mare potential turistic și va facilita schimburile economice și culturale.


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 05.04.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-04-05 08:58:00
Vizualizari: 448
TiparesteTipareste