Bibliotecă digitală la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara

bibliotecă digitală la colegiul național c.d. loga din timișoara Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara creează o bibliotecă digitală cu materiale didactice necesare desfășurării cursurilor online.

Este vremea digitalizării iar școala online nu a făcut decât să accelereze acest proces în unul din colegiile timișorene unde va fi creată o bibliotecă digitală destinată predării în sistem online. Directorul Colegiului Național C.D. Loga, Tihomir Milin:

"Activitățile au debutat în luna martie, am avut o întâlnire cu toți partenerii naționali și internaționali din cadrul acestui proiect, este vorba despre Colegiul Național Moise Nicoară din Arad, liceul Jovan Jovanovici Zmaj, Novi Sad, o școală elitistă, și încă un liceu din Grecia. Am stabilit care sunt pașii de urmat pentru lunile viitoare. Practic, ce își propune acest proiect este să contribuie la realizarea de resurse educaționale deschise care să ne folosească în activitatea noastră didactică. Tema pe care o vom dezbate și o vom discuta este una foarte generală, filosofică, "Timpul", privit în diferite domenii: de la artă până la filosofie, de a istorie până la cultură populară."


În cadrul proiectului, luna aceasta, 6 profesori de la Colegiul Național C.D. Loga vor fi instruiți în tehnicile de realizare de resurse educaționale deschise.


"Proiectul va presupune începând cu această lună, formarea unui număr de 6 cadre didactice din lotul, să spun așa, fiecărei părți implicate în cadrul acestui proiect. Se vor desfășura nișe cursuri de formare la nivelul Universității de Vest din Timișoara, profesorii vor fi inițiați în realizarea acestor resurse educaționale deschise, se vor întoarce gata formați în școală și vor forma alți colegi care împreună cu un număr de aproximativ 100 de elevi vor lucra pe parcursul celor 2 ani de derulare a proiectului elaborând efectiv astfel de resurse."


Toate materialele didactice se vor constitui în prima bibliotecă virtuală a  liceului timișorean mai spune directorul Tihomir Milin:

"Toate materialele care se vor realiza vor fi urcate pe un site virtual, de fapt o bibliotecă, de unde pot fi accesate ulterior de toți cei care doresc să le folosească în activitatea lor educațională. Materiale cu caracter didactic, proiecte de lecție, practic tot ceea ce se va crea, până la urmă, va fi încărcat în această bibliotecă virtuală."


Proiectul european beneficiază de un buget de peste 87 de mii de euro. Gândit ca un schimb de bune practici între profesori și elevi,  "Time for digitalization" este un parteneriat strategic cu o durată de 2 ani ce se va încheia în martie 2023.

RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 08.04.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-04-08 09:59:00
Vizualizari: 540
TiparesteTipareste