Confort sporit la prețuri mai bune în trenurile CFR Călători

confort sporit la prețuri mai bune în trenurile cfr călători	34 de trenuri InterRegio au devenit, de la 1 aprilie, trenuri RegioExpres, anunță operatorul feroviar naţional CFR Călători.

34 de trenuri InterRegio au devenit, de la 1 aprilie, trenuri RegioExpres, anunță operatorul feroviar naţional CFR Călători. Vorbim, practic, de trenuri cu tarif mai scăzut, dar care livrează un confort și viteză de tren InterRegio. Foarte important de precizat este și că beneficiarii își pot rezerva călătoria din timp.

 

 

Oficialii companiei spun că, prin aceste măsuri urmăresc să crească accesibilitatea publicului la trenurile sale, mai ales că suntem într-un an declarat Anul European al Căilor Ferate. Vor fi menținute orarele în mare parte, ca şi stațiile de plecări/sosiri, fără reducerea vitezei de circulație. Noile trenuri RegioExpres sunt vechile trenuri Accelerat, concepute să umple golul între Regio și InterRegio, care reprezintă echivalentul fostelor trenuri personale și Rapide. De altfel, din februarie 2021, un pachet de 24 de trenuri InterRegio circulă deja ca RegioExpres. Acestea au durate mai scurte de parcurs și confort sporit, la un preț mai mic.

 

CFR Călători a  introdus duminica un tren nou pe ruta Brașov - București. Trenul pleacă din orașul de munte la 17.55 și ajunge în București-Nord la 20.32. Trenul e destinat să preia, la întoarcerea spre casă, turiștii care vor să se bucure de un weekend prelungit în stațiunile de pe Valea Prahovei, una dintre cele mai aglomerate destinaţii turistice. Trenul va opri în staţiile Predeal, Azuga, Buşteni, Sinaia, Comarnic, Câmpina, Ploieşti Vest. Astfel, pe ruta Braşov - Bucureşti Nord, în intervalul orar cel mai solicita,t 17:00-19:00, turiştii au la dispoziţie trei trenuri ale CFR Călători, dintre care două trenuri între 17:00-18:00. Trenul este format din vagoane modernizate în anul 2020, ceea ce asigură o capacitate de transport sporită şi servicii de calitate superioară. Trenul va avea un vagon special prevăzut pentru transportul bicicletelor.

 

Totodată, de pe 8 martie 2021, sunt oferite mai multe opţiuni pentru deplasarea de la Constanţa (de pe litoralul românesc al Mării Negre) la Bucureşti în intervalul orar de dimineaţă. Astfel, a fost introdus un tren nou care circulă de luni până vineri, cu plecare din Constanţa la ora 7:00 şi sosire în staţia Bucureşti Nord la ora 9:17.

 

Informaţii actualizate despre circulaţia trenurilor sunt disponibile, între altele, în aplicaţia TRENUL MEU, care are variantă în limba engleză. Introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minute de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire. Pe site-ul www.cfr.ro sunt funcţionale şi actualizate permanent camere web din gările cele mai importante din România: Bucureşti Nord, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi, Cluj-Napoca şi Constanţa, care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor cu actualizare din minut în minut.

 

 

 

RadioRomaniaInternational · Concret Despre Romania 09.04.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-04-09 10:11:00
Vizualizari: 975
TiparesteTipareste