Fluidizarea traficului rutier din municipiul Târgu Jiu

fluidizarea traficului rutier din municipiul târgu jiu Primăria municipiului Tg Jiu derulează trei proiecte cu finanțare europeană prin care se urmărește decongestionarea și fluidizarea traficului din oraș.

Nouăzeci de mii de locuitori ai municipiului Tg Jiu și treizeci de mii din localitățile învecinate, care vor face parte din viitoarea zonă metropolitană, vor beneficia de un transport în comun modern, la standarde europene.


Despre modernizarea în totalitate a mijloacelor și căilor de transport în comun ne vorbește dl Marcel Romanescu, primarul municipiului Tg Jiu:

"Este un program Infotrafic, în valoare de 8 milioane de Euro, care presupune monitorizarea traficului din municipiul Tg Jiu și o semaforizare inteligentă, vorbim despre un proiect în valoare de 12 milioane de Euro care presupune dotarea transportului din Tg Jiu cu 20 de noi trolee, din care 11 conectate permanent în rețea și 9 cu autonomie și cel de-al treilea proiect care se derulează prin POR, de 23 milioane de Euro, care presupune dotarea cu încă 15 trolee noi și modernizarea în totalitate a rețelelor de transport. Mai mult decât atât, acest ultim proiect presupune și modernizarea integrală a bazei de transport și a sediilor companiei publice. Vorbim de încercarea noastră, ca autoritate publică, de a fluidiza și decongestiona traficul din Tg Jiu.

Încercăm să le oferim cetățenilor din Tg Jiu un sistem de transport ultramodern care ar după 2023, anul în care se vor finaliza aceste proiecte, ar trebui să ducă la un număr redus de autoturisme proprietate privată în trafic pe raza municpiului. Vom avea un transport ultramodern în municipiul reședință de județ.

Am mers pe două tipuri de trolee, troleele care folosesc în acest moment rețelele de contact și un număr de trolee care vor fi folosite în localitățile periferice ale orașului, unde nu avem rețele de transport în funcțiune, dar viitoarele trolee se vor alimenta din rețeaua de contact după care au o autonomie de 50 de km pentru a putea fi folosite în regim de autobuz. Preiau cetățenii care doresc să folosească mijloacele de transport în comun și se reîntorc în rețeaua de contact."


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 09.04.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-04-09 08:53:00
Vizualizari: 546
TiparesteTipareste