Ghid pentru persoanele cu venituri din străinătate

ghid pentru persoanele cu venituri din străinătate Ministerul Finanțelor a publicat un ghid dedicat persoanelor fizice care au obligația să declare și să plătească impozitele și contribuțiile sociale datorate pentru veniturile realizate în străinătate, în anul 2020.

Ministerul Finanțelor a publicat un nou material informativ, actualizat, dedicat contribuabililor persoane fizice care au obligația să declare și să plătească impozitele și contribuțiile sociale datorate pentru veniturile realizate în străinătate, în anul 2020.

 

Noul ghid clarifică o serie de aspecte legate de:

·         tipurile de venituri din străinătate care trebuie declarate în România prin Declarația unică

·         tipurile de venituri realizate din străinătate care nu se declară în România

·         modul de conversie în lei a veniturilor exprimate în valută

·         contribuțiile sociale datorate

·         modul de determinare și acordare a creditului fiscal, etc.

 

În plus, contribuabilii interesați pot găsi și alte detalii utile despre Declarația unică pe care trebuie să o depună pentru această categorie de venituri, respectiv: ce formulare necesare și de unde se pot procura, cum se poate depune Declarația unică și ce modalități de plată sunt puse la dispoziția contribuabililor.

 

Rolul noului ghid fiscal este de a încuraja și asista contribuabilii să declare corect veniturile realizate din străinătate și să plătească impozitele și contribuțiile datorate, inclusiv prin intermediul mijloacelor electronice de plată existente.

 

Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, se depune până la data de 25 mai 2021 inclusiv, de către persoanele fizice care au obligația declarării veniturilor realizate din străinătate în anul 2020.

 

Ghidul fiscal al contribuabililor care realizează venituri din străinătate poate fi consultat aici.

 

 


www.rri.ro
Publicat: 2021-04-09 16:18:00
Vizualizari: 222
TiparesteTipareste