Proiectele energetice ale Chinei în Balcanii de Vest

proiectele energetice ale chinei în balcanii de vest Prezența Chinei în regiunea Balcanilor de Vest este în creștere, subliniază Dániel Gábor Csapó într-un articol publicat în numărul din decembrie 2020 al revistei academice Romanian Journal of European Affairs.

Prezența Chinei în regiunea Balcanilor de Vest este în creștere, subliniază Dániel Gábor Csapó într-un articol publicat în numărul din decembrie 2020 al revistei academice Romanian Journal of European Affairs. Sprijinul chinez pentru proiectele energetice din regiune este controversat, având în vedere că multe dintre acestea interferează cu interesele altor actori, precum Uniunea Europeană. Țările din Balcanii de Vest au nevoie de o "mare strategie" pentru dezvoltarea infrastructurii energetice, argumentează autorul articolului, iar oferta Chinei poate părea foarte tentantă, iar acest lucru poate fi accentuat de creșterea incertitudinii cu privire la integrarea europeană a statelor din această regiune.


Textul integral al articolului poate fi accesat online la:  http://rjea.ier.gov.ro/wp-content/uploads/2020/12/RJEA-vol-20-no-2_Dec-2020_articol-8.pdf

(Ionuț Mircea Marcu, expert Institutul European din România)www.rri.ro
Publicat: 2021-04-10 10:51:00
Vizualizari: 218
TiparesteTipareste