Recunoaștere europeană a activității Colegiului Național Mircea Eliade din Reșița

recunoaștere europeană a activității colegiului național mircea eliade din reșița Colegiul Național "Mircea Eliade" din Reșița a primit statutul de Statutul de "Școală eTwinning". Programul eTwinning are ca scop principal facilitarea comunicării și colaborarea între școli din țările membre ale Uniunii Europene.

Lansat în 2005 drept componentă fundamentală a programului eLearning al Comisiei Europene, eTwinning a devenit parte integrantă a Erasmus+, Programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport, din 2014. Biroul Central de Asistență eTwinning este administrat de European Schoolnet, un parteneriat internațional format din 31 de ministere europene ale educației. Platforma "eTwinning" promovează colaborarea școlară în Europa prin intermediul tehnologiilor comunicării și informației (TIC), oferind unităților de învățământ asistență și instrumente de lucru. 


Programul eTwinning are ca scop principal facilitarea comunicării și colaborarea între școli din țările membre ale Uniunii Europene, implicând cadrele didactice și elevii în activități noi de învățare. Recunoașterea din partea Centrului European eTwinning a venit în urma desfășurării unor proiecte europene Erasmus+ și eTwinning, pentru care școala din Reşiţa a primit certificate de calitate, spune profesorul Gheorghița Fercea, directorul Colegiul Național "Mircea Eliade":

"Conferirea acestui statut reprezintă o confirmare a inovației, colaborării și profesionalismului de care profesorii și elevii au dat dovadă pe parcursul derulării proiectelor europene. Aceste acțiuni educative aduc recunoaștere oficială și o mai mare vizibilitate a activității participanților la nivel național și european, precum și premii anuale și certificate naționale și europene de calitate pentru cele mai bune proiecte. Ideea de implicare am avut-o după ce am participat la un curs de formare în luna noiembrie a anului 2016, organizat de Institutul de Științe ale Educației. Dintre proiectele desfășurate de școala noastră menționez: Educația combate rasismul, Tinerii și România centenară, Holocaustul - o lecție a trecutului pentru prezent, Stop bullyng și altele. Proiectele au dovedit că stăpânim foarte bine practicile digitale și cele de siguranță online și abordăm inovativ și creativ aceste activități."


Mediul educațional eTwinning oferă personalului didactic ce activează în școlile din țările europene un mediu de comunicare, colaborare, demarare de proiecte și schimb de informații - un spațiu în care să simtă că fac parte din cea mai palpitantă comunitate educațională din Europa.

Statutul de "Școală eTwinning" reprezintă atât o validare a reușitei personale a profesorilor, cât și o confirmare a rezultatelor deosebite obținute de întreaga echipă eTwinning din școală - cadre didactice și elevi.


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 14.04.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-04-14 09:05:00
Vizualizari: 463
TiparesteTipareste