Investiţii pentru învăţământ online în municipiul Bacău

investiţii pentru învăţământ online în municipiul bacău Peste 14 mii de elevi din municipiul Bacău sunt beneficiarii unui proiect cu finanțare europeană care are ca scop îmbunătățirea învățământului online.

Restricțiile pentru combaterea răspândirii SARS-CoV-2și a îmbolnăvirilor au generat un  val de efecte, de la cele legate în primul de sănătate și răspunul dat de autorități la cele ce privesc învățământul.


În domeniul educației, copiii de diferite vârste, învățători, profesori au fost puși în postura  de a se întâni, nu în sălile de clasă, ci online. Dincolo de provocarea în sine și de marele minus al lipsei socializării, modalitățile de a ține orele au ridicat problema dotărilor a infrastructurii care să sprijine demersurile: conexiune de internet, calcultoare, tablete, camere video, toate acestea au căptătat importanță pentru bună desfășurare a orelor.


În acest sens administrațiile publice locale au elaborat proiecte pentru a obține finanțare europeană, tocmai în ideea de a dota școlile, de  a-i ajuta pe elevi și cadrele didactice cu cele necesare. Un astfel de exemplu este în municipiul Bacău, primăria orașului având un proiect de peste 4 milioane de euro. Ce urmează să se întâmple cu banii, explică edilul Lucian Daniel Stanciu Viziteu:

"Este un proiect câștigat cu o finanțare  de peste 4,5 milioane de euro. Investiția constă în dotarea tuturor claselor care nu aveau echipamente pentru predare electronică, în peste 730 de clase, cu un calculator pentru profesor, o tablă interactivă, videoproiector și alte lucruri necesare pentru predare online. Aceasta este o parte. A doua parte este conectarea la internet în clasele care nu aveau toate materialele, aparatele necesare pentru conectare la internet. Al treilea pilon însemnaă peste 4000 de tablete pentru elevii din Bacău care nu au beneficiat de astfel de tablete prin alte programe naționale. Beneficiari sunt elevi din petes 700 de clase din școli, însemnând o medie de 23, vorbim de peste 14 mii de beneficiari direcți, plus alți 4000 care vor beneficia de tablete."


Ați oferit dumnevoastră coordonatele proeictului. În ce stadiu este acesta, ce urmează în continuare?


"Este în fază de contract de finanțare. Așteptăm să-l semnăm la auoritatea  de management. Semnăm contractul și demarăm achiziția. Sper ca până la finalul anului să fie finalizat."


De adăugat că finanțarea pentru proiectul de la Bacău provine din Programul Operaţional Competitivitate, Axa prioritară 2 - Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru o economie digitală competitivă.


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 15.04.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-04-15 08:22:00
Vizualizari: 472
TiparesteTipareste