Reabilitarea parcului din staţiunea Buziaş

reabilitarea parcului din staţiunea buziaş Prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020, parcul din Buziaş a intrat într-un proces de reabilitare printr-un proiect în valoare de 4,8 milioane de euro.

Pe lângă reabilitarea parcului dendrologic, ce se întinde pe mai bine de 20 de hectare, Școala cu clase V-VIII se află într-un proces de modernizare ce presupune și dotarea cu o sală de sport. În plus, 14 străzi din orașul Buziaș vor fi complet refăcute, ne spune primarul Sorin Munteanu:

"Am proiectul cu parcul. Mai am un proiect de infrastructură școlară și utilități, școala cu clasele V - VIII. E deja semnat contractul pentru modernizare, reabilitare și dotare, inclusiv o sală de sport de mici dimensiuni în curtea școlii, și 14 străzi din Buziaș care vor fi complet refăcute cu asfalt, trotuare, rigole, podețe, pe cele 14 străzi."


Singurele promenade din Europa, similare cu cele din Buziaș, se găsesc în Karlovy Vary și în Baden-Baden. Colonadele au fost reabilitate printr-un proiect finalizat în 2018. În prezent, întreaga infrastructură a parcului a intrat într-un proces de modernizare, tot pe fonduri europene.

"Ne referim la reabilitarea întregii infrastructuri a parcului, inclusiv a străzilor adiacente acestuia. Vorbim de 2 km de piste de biciclete în jurul parcului, peste 500 de stâlpi de iluminat, peste 200 și ceva de bănci cu coșuri de gunoi, cu toalete ecologice, cu locuri de joacă (de fitness în aer liber), de un teren de tenis de câmp. Acestea sunt componentele care reprezintă proiectul cu parcul de 4,8 milioane de euro."


Lucrările vor trebui încheiate până în toamna anului viitor. O altă atracție turistică a Buziașului va fi "Drumul vinului". Proiectul urmează să fie depus pentru a primi finanțare europeană imediat ce vor fi rezolvate și ultimele probleme de intabulare, spune primarul orașului Buziaș, Sorin Munteanu:

"Drumul vinului" este un proiect format din 5 tronsoane, 4 dintre ele sunt intabulate, la unul din tronsoanele drumului avem puține probleme de intabulare, sunt suprapuneri de terenuri și spre să le rezolvăm în următoarele două - trei luni. După finalizarea intabulării și trecerea în proprietatea primăriei, ca și posibilități de finanțare, pe axa 6 din ghidul pentru proiectele europene 2021 - 2027 ca și drumuri de agrement, prindem și proiectul cu "Drumul vinului".     


Un alt avantaj pe care îl oferă acest proiect este infrastructura rutieră ce va fi realizată. Drumul ce va fi construit va face legătura între cramele de pe dealurile de la Silagiu dar va fi și o legătură importantă între drumul județean ce duce spre Berzovia, în jud. Caraș Severin, și drumul județean dintre Timișoara și Lugoj.


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 21.04.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-04-21 08:09:00
Vizualizari: 220
TiparesteTipareste