Dezvoltarea Facultăţii de Teologie a Universităţii din Craiova

dezvoltarea facultăţii de teologie a universităţii din craiova Complexul de cercetare 'Sf. Ierarh Calinic' din Craiova va fi reabilitat, modernizat și extins cu fonduri europene în valoare de 6 milioane de euro.

Universitatea din Craiova continuă seria proiectelor finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. De această dată, investițiile vizează dezvoltarea infrastructurii educaționale a Facultății de Teologie, prin consolidarea, reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea clădirii care va găzdui Complexul de cercetare și activități conexe "Sfântul Ierarh Calinic".


Doamna director Marilena Bogheanu a semnat din partea Agenției de Dezvoltare Sud Vest Oltenia acest proiect cu finațare 0 din partea Universitatății din Craiova.

"Este al cincelea contract semnat cu UCV, în total, pentru această perioadă de programare, s-au semnat un număr de cinci contracte cu o valoare totală de 28 de milioane de Euro, două dintre ele pentru facultățile cu profil electric, unul pentru Facultatea de Educație Fizică și Sport, pentru Facultatea de Agronomie și pentru Facultatea de Teologie. Valoarea prezentului  contract este de 6,1 milioane de Euro, ceea ce reprezintă 100%, adică se va finanța integral din POR.

Titlul proiectului este "Consolidarea, reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea complexului de cercetare și activități conexe Sfântul Ierarh Calinic". Ca și activități de bază, se va interveni asupra corpului acestui Complex, practic de la suprafața de 493 de mp cât are în prezent se va ajunge la o suprafață extinsă de 1183 de mp, bineînțeles că vor fi și dotările corespunzătoare acestui Complex de cercetare și activități conexe.   

De asemenea, se vor asigura și moderniza utilitățile de bază pentru funcționarea clădirii. Vorbim despre o instituție de învățământ superior foarte utilă pentru că ea se adresează nu numai studenților și cadrelor universitare care activează acolo, ci poate să se adreseze întregii societăți prin punerea la dispoziție a unor servicii de învățământ de calitate și viitorilor studenți, elevilor care doresc să studieze în condiții foarte bune în cadrul acestui Complex."   


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 22.04.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-04-22 08:58:00
Vizualizari: 491
TiparesteTipareste