România își retrage forţele din Afganistan

românia își retrage forţele din afganistan România va retrage forţele din Afganistan coordonat cu ceilalţi membri NATO începând cu data de 1 mai 2021.

România va retrage forţele din Afganistan coordonat cu ceilalţi membri NATO începând cu data de 1 mai 2021, iar toţi cei 615 militari şi peste 80 de tone de materiale şi elemente de logistică se vor extrage cu aeronave militare naţionale şi ale coaliţiei, informează Agerpres.

 

Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a analizat şi a aprobat, în ședința de marți, redislocarea în România a contingentului militar din Afganistan, la încheierea misiunii Resolute Support, conform unui calendar convenit cu partenerii din NATO. Redislocarea va fi etapizată şi se va derula pe parcursul următoarelor luni.

 

'Ţara noastră a fost constant printre principalii contribuitori la misiunea NATO din Afganistan. Mii de militari români au participat la această misiune de-a lungul timpului, fapt care a sporit gradul lor de pregătire în condiţii de luptă şi a condus implicit la profesionalizarea în ansamblu a Armatei României. Prestaţia militarilor români a fost întotdeauna foarte apreciată de partenerii şi aliaţii noştri. România face parte din coaliţia împotriva terorismului, iar militarii noştri care acţionează în teatrele de operaţii şi-au asumat mereu cu profesionalism şi curaj riscurile şi pericolele pe care le presupune lupta pe acest front', a subliniat Adimistrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

 

Conform sursei citate, Afganistanul va rămâne însă un loc marcat de profundă îndurerare - 27 de militari de elită ai Armatei Române au căzut la datorie.


www.rri.ro
Publicat: 2021-04-27 22:12:00
Vizualizari: 228
TiparesteTipareste