Sport Club RRI: Hochei pe gheaţă

sport club rri: hochei pe gheaţă Campionatul de hochei pe gheață al României a ajuns la final. Joi vom cunoaște numele echipei campioane, după ultimul meci al finalei dintre Corona Brașov și Sport Club Miercurea Ciuc.

Campionatul de hochei pe gheață al României a ajuns la final. Joi vom cunoaște numele echipei campioane, după ultimul meci al finalei dintre Corona Brașov și Sport Club Miercurea Ciuc. În acest moment, scorul este 2 la 2 la general, iar finala se dispută după sistemul "cel mai bun din cinci partide". Sport Club a câștigat, săptămâna trecută, primele două jocuri ale finalei, ambele disputate la Brașov, cu 5 la 2 și 4 la 1. La Miercurea Ciuc, luni, gazdele au condus cu 3-0 după primele 20 de minute de joc și s-au aflat la un pas de câștigarea campionatului.  Corona a reuşit însă o repriză secundă extraordinară, pe care a câștigat-o cu 5-1. A treia repriză s-a terminat cu scorul de 1-1, astfel că brașovenii au câștigat în cele din urmă, cu 6-5. Marți, în al patrulea joc, tot pe terenul harghitenilor, Corona a egalat situația, după ce a câștigat cu 3-0. Meciul decisiv de joi va avea loc la Brașov.

            

Pentru Corona Brașov, revenirea extraordinară din ultimele două meciuri înseamnă și speranța revanșei după pierderea finalei competiției regionale Erste Liga, tot în fața grupării din Miercurea Ciuc. În debutul lunii aprilie, Sport Club câștiga cu scorul de 4 la 2 la general, reușind să se impună în competiție pentru a treia oară. Erste Liga a fost câştigată, de-a lungul vremii, de două formaţii din Miercurea Ciuc, respectiv Hockey Club Csíkszereda, în 2009, şi Sport Club, în 2011 și 2020. Sport Club a jucat și  trei finale pe care le-a pierdut, și anume în 2009, 2013 și 2019, iar Corona Braşov a jucat și a pierdut una, în 2014. În sezonul trecut, competiţia a fost oprită în semifinale din cauza pandemiei de coronavirus, iar Sport Club Miercurea Ciuc şi Ferencváros Budapesta au fost declarate câştigătoare.


RadioRomaniaInternational · Sport la RRI/ Sport Club RRI: Hochei pe gheaţă 05.05.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-05-05 10:15:00
Vizualizari: 645
TiparesteTipareste