Camera Deputaţilor a aprobat instituirea Zilei Românităţii Balcanice - pe 10 mai

camera deputaţilor a aprobat instituirea zilei românităţii balcanice - pe 10 mai Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege iniţiat de PSD prin care este instituită pe 10 mai, anual, Ziua Românităţii Balcanice.

"Se instituie Ziua Românităţii Balcanice, care se sărbătoreşte în data de 10 mai a fiecărui an. Ziua Românităţii Balcanice poate fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale şi de celelalte instituţii ale statului, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice de drept public ori privat, precum şi de către reprezentanţii României în străinătate, prin organizarea şi sau participarea, în ţară sau peste hotare, la programe şi manifestări sociale, educative, cultural artistice, ştiinţifice, etc. dedicate acestei sărbători",  se arată în proiectul de lege. 


Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile neguvernamentale interesate, pot sprijini material şi logistic organizare şi desfăşurarea manifestărilor, potrivit proiectului de lege.

 

"Societatea Română de Televiziune şi cea de Radiodifuziune, în calitate de servicii publice, pot include în programele lor, cu prioritate, emisiuni culturale şi informative ori aspecte de la manifestări dedicate acestei sărbători în ţară şi peste hotare", mai precizează proiectul pentru care Camera Deputaţilor este for decizional.


www.rri.ro
Publicat: 2021-05-12 13:53:00
Vizualizari: 599
TiparesteTipareste