„Europa în haină 9” – Ziua Europei online alături de Europe Direct București

„europa în haină 9” – ziua europei online alături de europe direct bucurești Duminică, 9 mai 2021, cu ocazia celebrării Zilei Europei, Europe Direct București, din cadrul Institutului European din România, a organizat evenimentul online intitulat "Europa în haină 9".

Duminică, 9 mai 2021, cu ocazia celebrării Zilei Europei, Europe Direct București, din cadrul Institutului European din România, a organizat evenimentul online intitulat "Europa în haină 9". Evenimentul a fost compus dintr-o serie de postări pe canalele de social media, postări care au inclus difuzarea Imnului Uniunii Europene "Odă Bucuriei", în interpretarea corului de copii ai Școlii Europene, din cadrul Programului Național Cantus Mundi, difuzarea unui quiz zglobiu pe platforma Kahoot.it, prin care participanții și-au testat cunoștințele de cultură generală despre UE etc.


Tema centrală a evenimentului a fost pactul Ecologic European, una dintre prioritățile Comisiei Europene, fapt pentru care am lansat o provocare elevilor de la căteva școli din București și Ilfov de a confecționa obiecte vestimentare din materiale reciclabile, cu scopul de a promova reducerea deșeurilor prin reciclarea responsabilă. Deosebit de creativi, copiii au confecționat și au purtat respectivele vestimentații, adresând totodată un mesaj către semenii lor, prin care i-au îndemnat la protejarea naturii și la construirea unui viitor "verde" în Europa.


Articolul complet poate fi accesat pe site-ul Europe Direct București


Loredana Licuța, coordonator Europe Direct București



www.rri.ro
Publicat: 2021-05-12 15:25:00
Vizualizari: 580
TiparesteTipareste