Expoziția Artă și Tradiție 2021, inițiativă a Galeriei Arhiva De Artă, a fost vernisată recent la Muzeul Național al Ţăranului Român și rămâne deschisă până pe 23 mai. Artă și Tradiție 2021 este un eveniment caritabil care se desfășoară în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România, aflată sub Înaltul Patronaj al MS Margareta, Custodele coroanei române şi membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie. Peste 40 de artiști contemporani - pictori, sculptori, graficieni - au răspuns provocării lansate de Galeria Arhiva De Artă. Expoziţia caritabilă este organizată exclusiv pentru ajutorarea copiilor defavorizaţi din Centrele E.G.A.L., deschise de Crucea Roşie Română în ţară. De altfel, Galeria Arhiva De Artă, galerie de artă contemporană independentă fondată de Ingrid Stegaru și dedicată promovării artiștilor care caută expunerea pe piața de artă globală, nu este la primul eveniment caritabil.
Ingrid Stegaru despre expoziția Artă și Tradiție 2021, deschisă la MȚR: "Am fondat Galeria Arhiva de Artă pentru a-i ajuta pe copii, a fost un proiect de suflet și unul din motivele pentru care am lansat acest proiect a fost că eu nu pot avea copii. Un alt motiv pentru care am ales s-o înființez este că artiștii nu sunt sprijiniți cum ar trebui și mulți dintre ei nu au curajul să bată la ușile instituțiilor cu proiectele lor și să explice că doresc să facă o expoziție. Noi încercăm să organizăm aceste expoziții mai ales în instituțiile de stat, în muzee, unde lucrările pot fi expuse în condiții adecvate. Sunt mulți artiști din Uniunea Artiștilor Plastici cu care colaborăm, Mircea Muntenescu, Dan Băncilă, Alina Băncilă, Dorina Șuteu, Dorin Apreutesei, Magda Urse, ca să menționez doar câteva nume. Am avut colaborări cu aproape 200 de artiști membri UAP. Prin evenimentele pe care le organizează, Galeria Arhiva De Artă își propune să vină în ajutorul copiilor defavorizați și ne bucură foarte mult această colaborare cu Crucea Roșie, care a inițiat Centrele E.G.A.L. Cu banii pe care i-am strâns în ultimele luni din evenimentele organizate le-am cumpărat copiilor jucării, dulciuri, cadouri pentru Paște."
Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistența umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Crucea Roșie Română a pus bazele a patru centre de zi - numite centre E.G.A.L. în cele mai sărace zone din țară: Babadag, Botoșani, Craiova si Lupeni. Centrul E.G.A.L. înseamna Educație, Generozitate, Abilități și Libertate pentru copiii care au nevoie de șanse egale la o viata normală. În fiecare centru, 50 de beneficiari - copii, tineri și părinții acestora - sunt incluși zilnic într-un program integrat de dezvoltare, desfășurat cu sprijinul voluntarilor.