DRP: Presa franceză a anunțat moartea tragică a unui şofer român de TIR

drp: presa franceză a anunțat moartea tragică a unui şofer român de tir Presa franceză a anunțat moartea tragică a unui şofer român de TIR care a fost înjunghiat într-o benzinărie BP din Franţa, unde oprise pentru a alimenta tirul cu combustibil.

"Moartea cetăţeanului român M.S., în apropiere de Calais, surprins involuntar de doi hoţi care încercau să deschidă camionul și care a plătit cu viața protejarea mărfii pe care o transporta din UK în Spania, unde era rezident, ne îndurerează și ne obligă să cerem măsuri sporite de siguranță de la partenerii noștri europeni", informează Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), într-un comunicat de presă.


Conform sursei citate, la nivel european există alerte și mesaje de atenționare cu privire la astfel de pericole, care ar trebui să ducă spre o protejare efectivă a șoferilor de tir.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) insistă asupra faptului că această faptă nu s-a petrecut într-o parcare specială pentru camioane, ci într-o benzinărie.

În urma discuțiilor purtate cu secția consulară din cadrul Ambasadei României la Paris, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) face următoarele precizări:

-Șoferul român era rezident în Spania și angajat al unei firme de transport spaniole.
-Se menționează faptul că tirul era înmatriculat în Spania, nu avea niciun însemn al României pe camion, deci este exclusă discriminarea pe criterii de naționalitate.
-Ambulanța, pompierii și poliția au ajuns în același moment în benzinărie, din păcate prea târziu, după ce primul ajutor i-a fost oferit de către un alt șofer român de tir.
-Firma de transport din Spania se va ocupa de repatrierea trupului neînsuflețit al românului, de îndată ce ancheta se va finaliza.

DRP își exprimă convingerea că instituțiile abilitate vor face lumină în acest caz și va continua să urmărească cu atenție evoluția situației la nivel internațional.


Comunicat Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP)


www.rri.ro
Publicat: 2021-05-19 14:20:00
Vizualizari: 611
TiparesteTipareste