IGPF: Trafic intens la graniţa cu Ungaria pentru automarfare

igpf: trafic intens la graniţa cu ungaria pentru automarfare La această oră, în punctele de trecere a frontierei de la granița comună cu Ungaria se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate autovehiculele de mare tonaj

La această oră, în punctele de trecere a frontierei de la granița comună cu Ungaria se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pe sensul de ieşire din ţară pe arterele destinate autovehiculele de mare tonaj, ca urmare a restricţiilor de circulaţie pentru acestea impuse de autorităţile ungare pe teritoriul statului vecin, cu ocazia Rusaliilor Catolice, informează  Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Trafic


În plus, autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport. 


Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au contactat încă de ieri, autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze inclusiv suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automărfarelor. 


Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire din ţară, atât în P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 6 artere), cât şi în P.T.F. Vărşand (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş (se lucrează pe 3 artere), P.T.F. Borş II (se lucrează pe 3 artere) şi PTF Petea (2 artere). 


Totodată, în primele ore ale zilei, de la ridicarea restricţiilor impuse de autorităţile maghiare, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 5.000 de automarfare, dintre care 4.000 au fost pe sensul de ieşire. 


Poliţia de Frontieră Română recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise tranzitului de mărfuri de la frontiera româno-ungară, în funcţie de capacitatea permisă, astfel: 

-pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Petea; 

-pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II; 

-pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand. 


IGPF menţionează că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare. 


De asemenea, există posibilitatea consultării aplicaţiei Trafic on-line, secţiunea Camioane, care este disponibilă pe pagina de internet instituţională, la adresa: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/?vt=2 . 

 


www.rri.ro
Publicat: 2021-05-25 11:11:00
Vizualizari: 627
TiparesteTipareste