Info Business

info business Aproape două treimi (62%) dintre managerii români sunt optimişti în privinţa viitorului economiei şi consideră că România se îndreaptă într-o direcţie bună.

Aproape două treimi (62%) dintre managerii români sunt optimişti în privinţa viitorului economiei şi consideră că România se îndreaptă într-o direcţie bună, relevă datele incluse în ediţia a VII-a a Barometrului Sierra Quadrant. În acest sens, 71% dintre oamenii de afaceri chestionaţi estimează că economia românească va ieşi cu adevărat din criză abia în a doua parte a anului viitor. Întrebaţi care sunt atuurile economiei în perspectiva ieşirii din criză, 47% dintre respondenţi au indicat revenirea consumului, 19% se bazează pe atragerea fondurilor UE, 13% au indicat costurile logistice relativ scăzute din România, 11% au menţionat forţa de muncă, în timp ce restul a făcut referire la alte motive.

 

Autovehiculele electrice au ajuns la 11,6% din piața autohtonă în primele patru luni ale acestui an, cu 79,8% mai multe față de același interval din 2020, când aceasta era de 5,5%, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). Astfel, În primele patru luni din 2021, au fost comercializate 3.166 de maşini "verzi" noi, comparativ cu 1.761 de exemplare, în aceeași perioadă din 2020. Programul "Rabla Plus" din 2021 beneficiază de 400 de milioane de lei (circa 80 de milioane de euro), o finanțare guvernamentală de două ori mai mare comparativ cu cea de anul trecut. La achiziționarea unui nou autovehicul sunt oferite, în cadrul acestui program, prime pentru casarea unei mașini vechi, de 10.000 de euro pentru autovehiculele "full electric" şi de 4.500 de euro pentru hibride plug-in. În topul celor mai comercializate autoturisme full electrice în România se află Volkswagen, Peugeot, BMW, Renault și Hyundai.

 

Flota companiei aviatice românești TAROM va fi redusă în următorii ani. În 2024, doar 17 aeronave vor mai purta însemnele companiei aeriane de stat, a declarat ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, la un post de televiziune. TAROM are, în acest moment, 29 de avioane, după ce în perioada 2017-2020 în flota sa au intrat mai multe aeronave Boeing şi ATR. Compania aviatică românească deține 4 aeronave AIRBUS, 12 Boeing și 13 ATR.

 

San Francisco, Londra şi Austin sunt cele mai bune oraşe din lume pentru start-up-uri, arată un raport al companiei daneze Valuer, care oferă servicii de consultanţă pentru companii. Valuer a creat o listă cu 50 cele mai bune oraşe pentru afaceri proaspăt lansate, iar Bucureştiul apare în listă, pe locul 33. Raportul clasifică oraşele în funcţie de numărul de startup-uri pe cap de locuitor, prezentând apoi motivele pentru care se poate considera că fiecare dintre aceste oraşe are un mediu potrivit pentru start-up-uri. "Oraşele cu cele mai bune poziţii din top împart caracteristici-cheie, inclusiv accesibilitate, atmosferă, bază de talente şi resursă umană, oportunităţi de cercetare şi opţiuni de finanţare", arată reprezentanţii companiei care  a realizat studiul


www.rri.ro
Publicat: 2021-05-27 11:15:00
Vizualizari: 2721
TiparesteTipareste