Noi măsuri de relaxare

noi măsuri de relaxare De luna viitoare intră în vigoare noi măsuri de relaxare a restricţiilor impuse de pandemie.

În România, incidenţa cazurilor de infectare cu Covid-19 scade de la o zi la alta, ceea ce a permis autorităţilor să adopte noi măsuri de relaxare a restricţiilor începând cu 1 iunie, aşa cum promiseseră. 


Astfel, de luna viitoare, va creşte de la 500 la 1.000 numărul participanţilor la activităţile culturale, artistice, de divertisment desfăşurate în spaţii deschise, dacă fac dovada că s-au vaccinat ori au trecut prin boală ori s-au testat. Noua limită poate fi depăşită dacă toţi participanţii sunt vaccinaţi şi este răspunderea organizatorului să se asigure de acest lucru. 


Vor putea fi organizate evenimente private, nunţi, botezuri, cu 50 de persoane în spaţii închise şi 70 de persoane în spaţii deschise. Şi în acest caz, numărul persoanelor participante poate fi mai mare dacă toate sunt vaccinate. 

Activităţile sportive se pot desfăşura, atât la interior, cât şi la exterior, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spaţiului. Se va putea depăşi această limită dacă persoanele sunt vaccinate anti-COVID sau prezintă test negativ sau se vaccinează înainte de intrarea la eveniment. 


A fost crescut şi numărul celor care pot participa la activităţi culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment la interior de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului şi creată posibilitatea desfăşurării la capacitate maximă, dacă participă doar persoane imunizate. 


Se va permite desfăşurarea conferinţelor cu cel mult 100 de persoane şi a fost creată posibilitatea desfăşurării acestora la capacitate maximă a spaţiului, dacă la activitate participă doar persoane vaccinate. 


Se redeschid locurile de joacă din spaţiile închise, cu participarea publicului până la 50% din capacitate, cu condiţia ca însoţitorii copiilor să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală. 


A fost crescut numărul persoanelor care pot intra în sălile de sport sau fitness, de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului, iar numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi. 


S-au redeschis piscinele interioare, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă. 


A fost crescut şi gradul de ocupare a meselor din restaurantele de interior de la 50% la 70% din capacitate. Iarăşi, numărul clienţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi anti-COVID. Nu în ultimul rând, mai ales că sezonul este deschis, va fi permisă creşterea gradului de ocupare a spaţiilor de cazare de la 70% la 85% de pe litoral. S-au redeschis barurile, cluburile, discotecile şi sălile de jocuri în intervalul orar 5,00 - 24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, doar pentru persoanele vaccinate. 


De la 1 iunie, se va putea renunţa la mască şi în interior, dar numai în birourile unde sunt cel mult 5 angajaţi şi toţi sunt vaccinaţi. Purtatea măşii rămâne obligatorie în spaţiile comune.

RadioRomaniaInternational · Noi măsuri de relaxare 28.05.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-05-28 12:10:00
Vizualizari: 605
TiparesteTipareste