Info Business

info business La sfârșitul primului trimestru al anului 2021, 31% dintre europeni, respectiv 39% dintre români, au resimțit deja o influență negativă asupra situației lor financiare personale de la începutul pandemiei

La sfârșitul primului trimestru al anului 2021, 31% dintre europeni, respectiv 39% dintre români, au resimțit deja o influență negativă asupra situației lor financiare personale de la începutul pandemiei. Alți 26%, la nivelul Uniunii, respectiv 37% dintre români, se așteaptă ca acest lucru să se întâmple. În cazul României, 76% dintre cetățeni consideră că pandemia a avut sau va avea un impact asupra situației financiare personale. Datele vin dintr-un nou sondaj Eurobarometru comandat de Parlamentul European și realizat în perioada martie-aprilie 2021, care arată impactul din ce în ce mai puternic al pandemiei de COVID-19 asupra vieții personale și a situației financiare a cetățenilor. Opt din zece respondenți știu ce face Uniunea Europeană pentru a combate consecințele pandemiei. În același timp, cetățenii plasează sănătatea publică, sprijinirea economiei, combaterea sărăciei, precum și combaterea schimbărilor climatice printre prioritățile lor pentru Parlamentul European. În general, sondajul arată un sprijin puternic pentru Uniunea Europeană, precum și un consens larg în jurul opiniei că e cel mai bine ca provocările globale, cum ar fi pandemia de COVID-19, să fie abordate în comun, la nivelul Uniunii Europene, transmite serviciul de presă al Parlamentului European.

            

Comisia Europeană a aprobat miercuri un plan de redresare economică pentru Republica Moldova în valoare de 600 de milioane de euro, pentru următorii trei ani. Banii vor fi oferiţi sub formă de granturi, asistenţă macro-financiară şi investiţii, informează un comunicat de presă al Comisiei Europene. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că acest plan de redresare economică reprezintă un efort fără precedent, pentru a ajuta Republica Moldova pe drumul său spre redresare şi pentru a impulsiona o agendă ambiţioasă de reforme, în interesul cetăţenilor.

            

În România, agenţii economici oferă 15.800 de locuri de muncă la nivel naţional, mare parte pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale şi profesionale, reiese din evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, publicate miercuri. Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, cele mai multe, peste 1100, sunt oferite pentru lucrători comerciali. Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 109 locuri de muncă vacante, cele mai multe, 53, fiind în Norvegia. Țara nordică este în căutare de bucătari, dar și de ingineri și de mecanici auto și moto.

            

Traficul de internet fix din România a înregistrat, anul trecut, o creştere cu 51%. În cazul internetului mobil, s-a consemnat un salt de 30%, pe o piaţă telecom în care veniturile s-au majorat cu 1% de la an la an, arată datele statistice publicate, miercuri, de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. Potrivit sursei citate, la nivel naţional, existau 5,7 milioane de conexiuni la internet fix, la sfârşitul anului 2020, în creştere anuală cu 8%. Din numărul total de conexiuni, 4,5 milioane, deci aproape 80%, reprezentau conexiuni de foarte mare viteză, respectiv de peste 100 de Mbps. La nivel naţional, în medie, şapte din zece gospodării deţin o conexiune de internet fix - opt din zece gospodării urbane şi şase din zece gospodării rurale. Pe parcursul anului trecut, acest decalaj s-a redus, ritmul de creştere al numărului de conexiuni din rural, de 16%, fiind peste cel din urban, de 4%.

RadioRomaniaInternational · Info Business - 03.06.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-06-03 11:00:00
Vizualizari: 2611
TiparesteTipareste