Săptămâna sportivă

săptămâna sportivă La campionatele europene de kaiac-canoe desfășurate la Poznan, în Polonia, Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi au câştigat, duminică, medaliile de bronz în proba de canoe dublu pe distanța de 1.000 de metri.

 

La campionatele europene de kaiac-canoe desfășurate la Poznan, în Polonia, Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi au câştigat, duminică, medaliile de bronz în proba de canoe dublu pe distanța de 1.000 de metri. Chirilă şi Mihalachi au fost depășiți doar de ambarcațiunile Germaniei și Rusiei. Cei doi sportivi români sunt calificați în această probă și pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

            

Pugilista română Maria Claudia Nechita s-a calificat, duminică, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la categoria 57 de kilograme, după ce a ajuns în semifinalele turneului preolimpic de box de la Paris. În sferturile de finală ale competiției, ea a trecut, la puncte, scor 5 la 0, de turcoaica Aycan Guldagi. În afară de Nechita, România mai are un singur boxer calificat pentru Tokyo, și anume Cosmin Gîrleanu, la categoria 52 de kilograme.

            

Larisa Iordache a câştigat, duminică, medalia de aur la bârnă, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Cairo. Iordache a obţinut în finală nota 13,366, fiind urmată de Diana Varinska, din  Ucraina, şi de Zeyna Ibrahim, din Egipt. Sâmbătă, Larisa Iordache obţinuse medalia de bronz la paralele.

            

Trecem la fotbal. Într-un joc amical desfășurat la Middlesbrough, Anglia a trecut, duminică, de România cu scorul de 1 la 0. Golul a fost marcat în minutul 68, de Marcus Rashford, din lovitură de la 11 metri. În minutul 78, Anglia a mai beneficiat de un penalty, dar portarul Florin Niță a parat șutul lui Jordan Henderson. Gazdele au dominat partida și au ratat multe ocazii de gol. Echipa română a jucat modest, așa cum ne-a obișnuit în ultima vreme, și a înregistrat a patra înfrângere consecutivă. Este de remarcat totodată că, până duminică, Anglia nu mai trecuse niciodată de România pe teren propriu.

 

RadioRomaniaInternational · Săptamana Sportivă - 07.06.2021

 


www.rri.ro
Publicat: 2021-06-07 11:11:00
Vizualizari: 205
TiparesteTipareste