Iniţiative pentru sprijinirea comunităţii din Poieneşti, judeţul Vaslui

iniţiative pentru sprijinirea comunităţii din poieneşti, judeţul vaslui Inițiative cu fonduri europene pentru sprijinirea copiilor și adulților din comuna Poienești, județul Vaslui.

Prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, finanțare pentru proiecte care vizează comunitățile din mediul rural. Un reper în acest sens îl regăsim în comuna vasluiana Poienești. Fundația World Vision România, Primăria, școala gimnazială și Asociația Centrul de Analiză și Inovaree Economică - Socială colaborează pentru buna desfășurare a proietului cu titlul "ROUTE - Poienești, revizalizarea relațiilor comunitare prin furnizarea de servicii integrate". Finanțarea este de peste 4,8 miliaone de lei. 


Informații avem avem de la managerul, domnul Remus Ifrim. Proiectul are trei direcții, care sunt acestea?

"O primă direcție ar fi oferirea de servicii sociale și medicale persoanelor aflate în dificultate. Vom avea 140 de copii și 145 de adulți care vor beneficia de consultații medicale, investigații de specialitate. Vor beneficia de servicii sociale specializate, de consiliere psihologică oferită de specialiști, campanii de informare; deci inclusiv partea de prevenție o vom avea în atenție, atât din punct de vedere al componentei sociale, cât și medicale; acces la programe de dezvoltare și mobilizare comunitară;  sesiuni de informare în vederea combaterii segregării și promovării egalității de șanse. Aceasta ar fi o primă direcție. 

O alta vizează componenta educațională și aici dorim să oferim șansa copiilor vulnerabili din punct de vedere educațional din comunitatea Poienești să beneficieze de servicii  de "after school", consiliere psihologică, posibilitatea de a participa  la activități de educație nonformală prin care să-și dezvolte abilitățile de viață la școli de vară, să primească o masă caldă și, bineînțeles, să se deplaseze vara în excursii."


A treia direcție îi vizează pe adulți.

"Exact, dorim să propunem prin acest proiect, măsuri de ocupare a forței de muncă. Nivelul de educație este foarte scăzut. Adulții au nevoie de sprijin în această direcție a calificării. Vor participa la cursuri de calificare, de specializare pentru a accesa mai ușor un loc de muncă, vor beneficia de consiliere și de orientare profesională și, bineînțeles, de suport, mediere pe piața muncii, suport pentru găsirea unui loc de muncă. Pentru adulții care își doresc să înființeze o afacere, vom avea și o componentă de antreprenoriat. Vor putea participa la un curs și vor putea realiza un plan de afaceri. În urma analizei și evaluării planurilor primite, finanțăm trei astfel de afaceri din comunitatea Poienești."
RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 08.06.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-06-08 07:51:00
Vizualizari: 245
TiparesteTipareste