Fotbalul mare vine la Bucureşti

fotbalul mare vine la bucureşti Cea mai mare arenă din România va găzdui patru meciuri la Euro 2020.

Vineri debutează ediția 2020 a Campionatului European de fotbal. Amânată cu un an din cauza pandemiei noului coronavirus, întrecerea se va desfășura, în premieră, în orașe din mai multe țări membre UEFA. În total, 11 orașe vor găzdui jocurile din grupe și fazele finale, de la Glasgow la Baku, de la Sankt Petersburg la Sevilla. Partida care deschide competiția va avea loc la Roma și va opune echipele Italiei și Turciei, din cadrul Grupei A. Duminică. 13 iunie, are loc prima partidă găzduită de București. Se vor întâlni reprezentativele Austriei și Macedoniei de Nord, în cadrul grupei C, din care mai fac parte Țările de Jos și Ucraina. În total, la București vor avea loc patru meciuri. Pe 17 iunie se vor confrunta Ucraina și Macedonia de Nord apoi, pe 21 iunie, va avea loc partida dintre Ucraina și Austria. Celelalte jocuri din grupa C se vor desfășura la Amsterdam. Ultima partidă găzduită de capitala României face parte din programul optimilor de finală și se va juca pe data de 28 iunie. Toate jocurile se vor disputa pe Arena Națională, cel mai mare stadion din România, cu o capacitate de 55.600 de locuri, din care vor fi ocupate maxim 13.000. 


Pentru EURO, stadionul a fost pregătit special. Mai multe spații tehnice au fost modernizate, iar gazonul a fost schimbat. Pentru pregătirea echipelor așteptate la București, autoritățile au refăcut trei stadioane mai mici. Au fost gata doar două, și anume Stadionul STEAUA, un adevărat templu al fotbalului românesc, și Stadionul ARCUL DE TRIUMF, care găzduiește, de obicei, jocurile Naționalei de rugby a României. Stadionul VALENTIN STĂNESCU, arena tradițională a clubului Rapid București, este încă în lucrări.  Pe STEAUA se va antrena echipa Macedoniei de Nord, iar pe ARCUL DE TRIUMF, Austria. Naționala Ucrainei se va pregăti în apropierea Bucureștiului, pe Stadionul ANGHEL IORDĂNESCU din Voluntari. 


Să mai notăm că, dacă s-ar fi calificat la EURO 2020, echipa României ar fi jucat cel puțin două dintre cele trei partide din grupă în fața propriilor suporteri. Tricolorii au ratat însă calificarea la Europene, după ce au ocupat locul 4 în grupa F. Au fost întrecuți de Spania, Suedia și Norvegia, depășind în clasament doar echipele Insulelor Faroe și Maltei. În urma rezultatelor din Liga Națiunilor, noua competiție europeană inter-țări, România a mai avut o șansă  pentru EURO 2020, prin calificarea într-un baraj, în care a întâlnit Islanda. Cu antrenorul Mirel Rădoi la cârmă, tricolorii au pierdut cu 1 la 2. Fotbalul mare vine, deci, la București, însă echipa României îl va privi din tribune sau din fața televizorului.

RadioRomaniaInternational · Fotbalul mare vine la Bucureşti - 08.06.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-06-08 11:33:00
Vizualizari: 735
TiparesteTipareste