Apel şi asigurări privind un comandant de navă român decedat în China

apel şi asigurări privind un comandant de navă român decedat în china Premierul Florin Cîțu a dat asigurări că autoritățile de la București vor face eforturi pentru repatrirea trupului neînsuflețit al comandantului de navă român, decedat în China.

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, la Sibiu, că este sigur că Ministerul Apărării Naţionale (MApN) face tot ce este posibil cu privire la cazul unui comandant de navă român, decedat în urmă cu două luni pe o navă, care nu poate fi repatriat de către familie din China.

 

"Sunt sigur că MApN face tot, dar nu ştiu situaţia, trebuie să îi cer domnului ministru", a spus Cîţu, răspunzând unei întrebări cu privire la ce fac autorităţile române pentru rezolvarea acestui caz.

 

Totodată, întrebat despre informaţia că autorităţile chineze ar intenţiona să arunce în mare cadavrul comandantului de navă român pentru că se tem că acesta ar fi infectat cu tulpina indiană a noului coronavirus, premierul a răspuns că va discuta cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru a se lua asigurări că nu se va recurge la acest lucru. 

 

Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) a făcut anterior apel la preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru a interveni în găsirea unei soluţii astfel încât trupul unui comandant de navă român, decedat la bordul vaporului pe care-l comanda, în aprilie 2021, să poată fi repatriat din China, până în prezent toate demersurile făcute în acest sens fiind zadarnice.

 

"Comandantul Sandu Dan a decedat pe nava Vantage Wave sub pavilion Liberia pe data de 19 Aprilie 2021, la 4 zile după ce nava a părăsit un port de încărcare din India. S-a simţit rău şi cel mai probabil a suferit un infarct miocardic fatal pe un fond de îmbolnăvire încă necunoscut. Armatorii navei au încercat fără succes să trimită corpul neînsufleţit către ţară, deşi a tranzitat pentru acest lucru Singapore, Taiwan, Coreea de Sud, Malaysia, Vietnam, chiar şi Japonia. Nava a ajuns pe 7 mai 2021 la destinaţie în China, dar autorităţile încă nu au lăsat nava să intre la operare nici până astăzi", reiese dintr-un comunicat de presă transmis sâmbătă de SLN.


www.rri.ro
Publicat: 2021-06-12 20:17:00
Vizualizari: 501
TiparesteTipareste