Calificări suplimentare pentru salariaţii din judeţele Hunedoara şi Timiş

calificări suplimentare pentru salariaţii din judeţele hunedoara şi timiş Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș împreună cu Art Forest Company din județul Hunedoara au început înscrierile în cadrul proiectului "Formare profesională în sprijinul creșterii eficienței angajaților pe piața muncii în Regiunea Vest"

Aproape 600 de angajați din mediul rural, cu un nivel scazut de calificare sau în vârstă de peste 40 de ani ar putea obține competențe suplimentare printr-un proiect finanțat din fonduri europene în valoare de aproape 900 de mii de euro.


Cursurile sunt gratuite și se vor desfășura la sediul Camerei de Comerț din Timișoara sau în locațiile alese de partenerul de proiect, Art Forest Company, din județul Hunedoara spune coordonatorul proiectului de formare profesională, Daiana Buzatu:

"Pentru 561 de angajați vom ofer suportul pentru a avea toate informațiile și alege cursul potrivit. Camera de Comerț Industrue și Agricultură Timiș are ca și partener, de această dată, un furnizor de servicii de formare profesională, Art Forest Company se numește, care își are sediul în județul Hunedoare și care va fi responsabil de implementarea activităților în acea zonă, restul județelor fiind acoperite de Camera de Comerț și anume: Timișul, Caraș Severin și Arad."


Este vorba, e fapt, despre posiblitatea de a dobândi, gratuit, competențe profesionale în mai multe meserii. Coordonatorul proiectului, Daiana Buzatu:

"Cursurile de care pot beneficia, gratuit, angajații care au domiciliul legal în Regiunea Vest și sunt angajați la firme care desfășoară activitate în Regiunea Vest sunt: manager de proiect, grafician, cursuri de competențe sociale și cursuri de calificare cum ar fi: operatori în producere, validare și prelucrare date, agent de curățenie, lucrător în comerț, zugrav, cofetar-patiser și florar-decorator. 

Avem deja persoane înscrise, cei care sunt interesați le recomand să ia legătura cu noi, la  Camera de Comerț Industrue și Agricultură Timiș pentru a se putea înscrie pentru că locurile sunt limitate. Aceste cursuri sunt toate autorizate și conform standardului ocupațional. Cursurile de calificare durează destul de mult. Cele de nivel 1 se întind cam pe 3 luni iar cele de nivel 2 se întind pe o perioadă de 6 luni care acoperă și teoria și practica. Partea de teorie trebuie să se țină în sală dar partea practică se poate ține la locul de muncă, ceea ce poate să fie un beneficiu și pentru ei atât ca economie de timp cât și dezvoltarea competențelor pe care ei trebuie să le aibă, specifice, pentru postul pe care îl ocupă."


Proiectul de creșetere a participării la cursurile de formare profesională pentru angajații din regiunea Vest beneficiază de fonduri de peste 4,7 milioan lei și se vor încheia în aprilie 2023.


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 14.06.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-06-14 08:27:00
Vizualizari: 496
TiparesteTipareste