Info Sport

info sport Trei judoka români au reuşit să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a anunţat, miercuri, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Trei judoka români au reuşit să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a anunţat, miercuri, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pe pagina sa de Facebook. Este vorba de Andreea Chiţu, la categoria 52 de kilograme, de Alexandru Raicu, la 73 de kilograme, şi de Vlăduţ Simionescu, la +100 de kilograme. Ei merg în Japonia în urma poziţiilor ocupate în clasamentul mondial, respectiv Chiţu pe 23, Simionescu pe 24 şi Raicu pe 30. Andreea Chiţu va participa la a treia ediţie a Jocurilor, după Londra 2012 şi Rio 2016. Vlăduţ Simionescu se află la a doua participare, după Londra, în timp ce Alexandru Raicu va debuta la competiţia olimpică. România a ajuns acum la 93 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice.

 

Horia Tecău şi Kevin Krawietz s-au calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis pe iarbă de la Halle, din Germania, dotat cu premii totale de 1.318.605 euro. Perechea româno - germană a trecut, miercuri, cu 7-6, 6-3, de cuplul compus din bosniacul Tomislav Brkic şi croatul Nikola Cacic. Tecău şi Krawietz, favoriţii numărul trei, au obţinut victoria după o oră şi 11 minute de joc. Ei şi-au asigurat un cec de 14.340 de euro şi 90 de puncte ATP la dublu, urmând să joace în sferturile de finală contra argentinienilor Andres Molteni şi Guido Pella.

 

Echipele române de fotbal care vor evolua în cupele europene şi-au aflat primele adversare. În primul tur preliminar al Ligii Campionilor, CFR Cluj se va confrunta cu campioana Bosniei, Borac Banja Luca. În Conference League, formaţiile româneşti vor evolua în al doilea tur preliminar. FCSB, vicecampioana României, va întâlni echipa kazahă Şahtior Karaganda. Universitatea Craiova, câştigătoarea Cupei României, va evolua contra câştigătoarei dintre echipa albaneză Laci şi FK Podgorica, din Muntenegru. În fine, Sepsi Sfântu Gheorghe se va confrunta cu învingătoarea dintre echipa slovacă Spartak Trnava şi formaţia malteză Mosta.

 

RadioRomaniaInternational · Info Sport - 17.06.2021

 


www.rri.ro
Publicat: 2021-06-17 11:15:00
Vizualizari: 677
TiparesteTipareste