Weekend sportiv

weekend sportiv Federaţia Internaţională de Haltere a impus joi o suspendare de un an Federaţiei române de haltere.

Federaţia Internaţională de Haltere a impus joi o suspendare de un an Federaţiei române de haltere. Hotărârea a fost motivată de, citez, "mai multe cazuri de încălcări ale regulamentului antidoping", scrie France-Presse. În urma acestei sancţiuni, halterofilii români nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În comunicatul Federaţiei Internaţionale de Haltere scrie: "Sancţiunea dispusă faţă de Federaţia română este motivată de cinci încălcări ale reglementărilor antidoping datând din 2012 şi comise de cinci sportivi diferiţi. Aceste cinci încălcări se bazează pe prezenţa steroizilor anabolizanţi. Patru dintre aceste infracţiuni au fost comise de cei patru reprezentanţi ai României la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012: Florin Croitoru, Gabriel Sîncrăian, Răzvan Martin şi Roxana Cocoş. Aceste rezultate anormale ale analizelor au fost anunţate în 2019 ca parte a programului de reanaliză al Comitetului Internaţional Olimpic", se mai arată în comunicat. Sancţiunea poate fi atacată la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS). Federaţia Internaţională de Haltere a suspendat deja, din motive similare, federaţii din alte trei ţări, şi anume Thailanda, Egipt şi Malaezia.


În al patrulea joc al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM CSU Oradea a trecut, joi, cu 64 la 60 de U-BT Cluj-Napoca, restabilind astfel egalitatea la general. Orădenii au obţinut a doua victorie pe teren propriu, după 75-71 pe 15 iunie. U-BT câştigase primele două partide ale finalei, disputate la Cluj, cu 73-62 şi 103-80. Finala se joacă după sistemul "cel mai bun din cinci partide", iar jocul hotărâtor va avea loc duminică, la Cluj.


Patru din cei şapte atleţi tricolori calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor evolua pentru România la Campionatele Europene de atletism pe echipe - Liga I, care se vor desfăşura sâmbătă şi duminică la Cluj. Este vorba de Florentina Iuşco, la săritura în lungime, de Daniela Stanciu, la săritura în înălţime, de Alin Firfirică, la  aruncarea discului, şi de Rareş Andrei Toader, la aruncarea greutăţii. Competiţia de la Cluj se desfăşoară cu zece zile înainte de data închiderii  listei celor calificaţi pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, care este 29 iunie.


RadioRomaniaInternational · Weekend Sportiv - 18.06.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-06-18 09:42:00
Vizualizari: 642
TiparesteTipareste