Proiecte de utilitate publică în orașul Făget

proiecte de utilitate publică în orașul făget Mai multe lucrări edilitare vor fi realizate cu ajutorul fondurilor europene în oraşul Făget, din judeţul Timiş. Printre acestea, extinderea reţelei de canalizare, lucrări de modernizare a liceului și a spitalului orășenesc Făget.

Peste 800 de locuitori din două sate, Bătești și Begheiul Mic, ce aparțin de orașul Făget din județul Timiș, vor fi conectate la rețeaua de apă și canalizare până la sfârșitul anului viitor. Lucrările în valoare de aproximativ 15 miioane de lei au fost demarate deja spune primarul Marcel Avram:

"Pe PNDL avem în lucru alimentare apă - canal în localitatea Bătești, care este pe finalizare, și alimentare apă - canal în Begheiul Mic. Acum o lună am dat ordinul de începere a lucrării și a început ucrarea. În 2022 amândouă  au termenul de încheiere, la localitatea Băteti este undeva la 8 milioane și de lei și dincolo în valoare de 7 milioan de lei."


Tot cu ajutorul fondurilor europene vor fi reabilitate termic liceul și internatul din Făget. În plus, un nou corp de clădire ce va fi ridicat în aceeași locație pentru a aduce mai aproape și pe elevii din clasele I-IV.

"Avem  un proiect pe fonduri europene de reabilitare termică a Liceului Teoretic Traian Vuia din localitate, școală cu clasele I - XII cu peste 1.400 de copii și reabilitarea internatului școlar pentru care sperăm tot anul acesta să semnăm contractul. Și, am depus pe CNI, fiindcă cei din clasele I- IV nu sunt în aceaeași locație și vrem să le facem o clădire proprei și lor și să-i aducem tot în aceeași locație. Acolo sunt din clasele V-XII iar clasele I-IV sunt în altă parte chiar dacă țin de Liceul Teoretic Traian Vuia și vrem să îi aducem și pe ei tot acolo și să facem un corp nou de clădire. Asta e singura problemă pe care o mai avem referitor la învățământ."


Un alt proiect inițiat de administrația din Făget privește introducerea furnizării gazului spune edilul Marcel Avram:


"Acum, pe noul exercițiu bugetar, avem și noi categoria noastră aparte, orașele care sunt sub 10 mii de locuitori. Noi am constituit o asociație de 13 comune plus rașul Făget pentru a încerca să aducem gazul și în zona noastră, suntem în faza de elaborare a studiului de fezabilitate, am primit aviz favorabil de la cei de la Transgaz deci proiectul merge înainte, nu puteam să facem nicicare dintre noi acest lucru singuri deoarece este nevoie de cel puțin 20 de mii de locuitori ca să fie acceptat proiectul și sperăm ca, în 2 maxim 3 ani, locuitorii, atât ai Făgetului și satelor aparținătoare cât și ai comunelor învecinate, să beneficieze și ei de a ceastă facilitate, introducerea gazului."


În exercițiul bugetar trecut, administrația orașului Făget a marcat cele mai multe proiecte finanțate din fonduri europene din Timiș având aprobate 11 proiecte dintr-un total de 12. Cel mai mare proiect a fost finanțat cu peste 8 milioane de euro.


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 28.06.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-06-28 07:16:00
Vizualizari: 617
TiparesteTipareste