Reglementări privind exportul de animale vii din țările UE către țări terțe

reglementări privind exportul de animale vii din țările ue către țări terțe După mai bine de 16 ani, aplicarea de către statele membre a Regulamentului (CE) nr. 1/2005, care definește responsabilitățile tuturor actorilor implicați în lanțul de transport al animalelor vii, rămâne deficitară

După mai bine de 16 ani, aplicarea de către statele membre a Regulamentului (CE) nr. 1/2005, care definește responsabilitățile tuturor actorilor implicați în lanțul de transport al animalelor vii, rămâne deficitară, aceasta fiind și mai slabă în ceea ce privește exportul de animale vii.


Mai mult, aplicarea hotărârii Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) și a standardelor OIE este aproape inexistentă în țările terțe. Soluția cel mai frecvent menționată la nivel public este o interdicție totală a exportului de animale vii și trecerea la comerțul cu carne și cu carcase obținute local în abatoare fixe sau mobile. 

Intenționează Comisia să aplice o interdicție pentru exportul de animale vii și să propună noi modele de afaceri pentru fermierii din Uniunea Europeană?


Discutăm subiectul pe larg cu: Carmen Avram-europarlamentar, membru în Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European și Ramona Duminicioiu-membru coordonator al Asociației Eco Ruralis din România.

 


RadioRomaniaInternational · Vorbind despre Europa 09.07.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-07-09 08:40:00
Vizualizari: 1194
TiparesteTipareste