Info Business

info business Aproximativ 1,2 milioane de persoane ar putea obţine dreptul la asigurări de sănătate şi la pensie, odată ce activităţile casnice, care în prezent se desfăşoară în mare parte la negru, vor fi reglementate corespunzător.

Aproximativ 1,2 milioane de persoane ar putea obţine dreptul la asigurări de sănătate şi la pensie, odată ce activităţile casnice, care în prezent se desfăşoară în mare parte la negru, vor fi reglementate corespunzător. Declaraţia a fost făcută pe Facebook de ministrul român al Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, care a precizat totodată că a discutat cu reprezentanţii patronatelor şi ai sindicatelor despre reglementarea activităţilor casnice.  Raluca Turcan a subliniat că efectele unei astfel de măsuri vor consta în reducerea muncii nedeclarate, în introducerea de categorii profesionale care nu se regăsesc în prezent în piaţa muncii şi în creşterea numărului celor care vor plăti contribuţii de asigurări sociale pentru a avea acces la servicii medicale ori la obţinerea unui drept de pensie.


Ministerul Finanţelor de la Bucureşti şi compania UiPath, primul start-up fondat în România care a fost evaluat la peste un miliard de dolari, au încheiat un acord de colaborare. Acesta a fost primul pas în vederea operaţionalizării Centrului de Excelenţă RPA (Robotic Process Automation) din cadrul Ministerului de Finanţe. În baza acordului, reprezentanţii părţilor vor identifica procesele software repetitive la nivelul sistemelor informatice ale Ministerului de Finanţe şi vor dezvolta roboţi software de automatizare a acestor procese. Conform unui comunicat de presă al ministerului, implementarea soluţiilor de automatizare va ajuta la diminuarea timpului de aşteptare în cazul solicitărilor de informaţii fiscale venite din partea contribuabililor, precum şi la creşterea gradului de securitate a informaţiilor procesate.


Riscul de creştere a numărului de focare de pestă porcină africană în România este foarte ridicat în această perioadă, deşi la ora actuală la nivel naţional există un număr mai mic de 100 de astfel de focare. Declaraţia îi aparţine preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Robert Chioveanu. El a atras atenţia că imposibilitatea legală a autorităţilor veterinare de a impune servicii de biosecuritate asupra gospodăriilor populaţiei, care deţin aproximativ 2 milioane de porci, fac ca gospodăriile populaţiei să rămână în continuare vulnerabile în faţa virusului.


România se află printre statele membre ale Uniunii Europene cu cele mai importante creşteri în domeniul comerţului cu amănuntul. Potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistică EUROSTAT, volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a urcat cu 9,2%, în timp ce în zona euro avansul a fost de 9%, în mai, comparativ cu perioada similară din 2020. În România, creşterea a fost de 18,3 la sută.


RadioRomaniaInternational · Info Business 08.07.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-07-08 10:50:00
Vizualizari: 2536
TiparesteTipareste