Creșterea competenței și a ratei de angajare a studenților Univ. Constantin Brâncuși din Târgu Jiu

creșterea competenței și a ratei de angajare a studenților univ. constantin brâncuși din târgu jiu Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu derulează prin POCU un proiect în valoare de aproximativ 5 milioane de lei care are ca obiectiv cresterea nivelului de competență și a gradului de angajabilitate a studenților.

322 studenți înscriși la programelede master sau licență ale Facultații de Științe Economice și Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică din cadrul Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, vor beneficia de un pachet integrat de servicii: informare, consiliere și orientare profesională în cadrul unui proiect despre care ne oferă detalii dl profesor universitar dr. Silviu Vasile Purec, rectorul Universității Constantin Brâncuși:


"În esență, facem practica studenților într-un mod foarte serios. Le găsim partenerii de practică, firmele la care să meargă, urmărim ca studenții să facă o practică serioasă și consecventă, reală, și toată lumea are de câștigat pentru că în proiect și partenrul și studentul sunt plătiți din finanțare europeană.

Universtitatea este obligată să asigure parteneri de practică tuturor studenților pentru că practica a rămas obligatorie. Numai că sunt foarte multe situații în care este nerelevantă. Studenții se duc la firmă, se duc la o instituție publică, acolo nu prea au chef de ei pentru că un student care vine să învețe este un student obositor și care te încurcă mai mult dacă ești practician și lucrezi sub presiunea timpului,  îi spui vino după ora 17.30, după ce s-a terminat programul sau stai acasă și îți dau la final adeverință, numai nu ne mai deranja pe aici.

Acum lucrurile nu au mai fost așa, pentru studenții mai multor facultăți am asigurat practica cu parteneri care au fost și ei cointeresați și în același timp studenții au fost plătiți. Vorbim de câteva sute de studenți care au participat în proiect de la Facultatea de Științe Economice și Facultatea de Drept și Administrație Publică, mai mulți studenți de la drept pentru că puteam găsi notari, executori judecătorești și diverse firme din zona juridică, parteneri care au activitate susținută și care chiar au fost interesați pentru că se gândesc ca pe viitor să și recruteze o parte dintre studenții pe care i-au văzut și verificat timp de un semestru sau două.

Proiectul a mers foarte bine, suntem la jumătatea lui, dar nu este singurul.

Universitatea derulează foarte multe proiecte, cele mai atractive și căutate, pentru că rulează mulți bani,  fiind start-up-urile.

În cadrul lor studenții sunt căutați, invitați, concurează pentru a deschide firme noi și primesc finanțare de 50 000 de euro, fonduri nerambursabile."


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 12.07.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-07-12 08:41:00
Vizualizari: 575
TiparesteTipareste