Ceremonie militară cu ocazia încheierii misiunii din Afganistan

ceremonie militară cu ocazia încheierii misiunii din afganistan Ceremonia militară organizată cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan va avea loc pe 21 iulie, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

 

Ceremonia militară organizată cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan va avea loc pe 21 iulie, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN), citat de Agerpres.

 

Cu această ocazie vot defila pe sub Arcul de Triumf detaşamente pedestre reprezentând structurile militare ale Armatei României care au îndeplinit misiuni în acest teatru de operaţii, începând din anul 2002 şi până în luna iunie a acestui an.

 

Defilarea va fi deschisă de un detaşament format din militari răniţi în timpul celor peste 19 ani de participare a Armatei României la misiuni în Afganistan. Dispozitivul de defilare va include şi un detaşament al Jandarmeriei române, care a executat, de asemenea, misiuni în acest teatru de operaţii.

 

Ăn cadrul ceremoniei, vor fi decorate drapele de luptă ale unor comandamente, mari unităţi şi unităţi ale Armatei României care au condus sau au executat misiuni în teatrul de operaţii.

De asemenea,  se va păstra un moment de reculegere şi se va depune o coroană de flori în memoria militarilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii externe, iar formaţii de aeronave vor survola monumentul.

 

Militarii care participă la activitate au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 cu schemă completă, iar evenimentul se desfăşoară cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precizează MApN.

 

Ultimul detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan, format din 140 de militari, s-a întors în ţară la finalul lunii iunie.

 

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de decorare a doi militari români răniţi în executarea misiunilor în teatrul de operaţii din Afganistan.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a conferit Medalia Naţională 'Serviciul Credincios' Clasa a III-a, cu însemn de război, pentru militari, caporalilor clasa a III-a Marian Marius-Cristian Cănuci şi Alexandru Marius-Bogdan Radu în semn de 'recunoştinţă şi apreciere a profesionalismului, curajului şi spiritului de sacrificiu dovedite în executarea misiunilor în Teatrul de Operaţii din Afganistan, în timpul cărora au fost răniţi'. 
 

 

 


www.rri.ro
Publicat: 2021-07-14 22:59:00
Vizualizari: 1476
TiparesteTipareste