Noutăţi de la CFR Călători

noutăţi de la cfr călători Operatorul de stat CFR Călători pune la dispoziția celor care utilizează aplicația online "Cumpără bilete de tren online" un nou tip de bilet pentru călătoria în trafic internațional - A4 Rail Ticket (A4RT)

Operatorul de stat CFR Călători pune la dispoziția celor care utilizează aplicația online "Cumpără bilete de tren online" un nou tip de bilet pentru călătoria în trafic internațional - A4 Rail Ticket (A4RT) - pentru care nu mai e necesară tipărirea sau ridicarea dintr-o stație de cale ferată. Aplicația permite vânzarea online a biletelor de tip A4RT mai întâi pentru relația România - Ungaria, în cursul lunii august 2021 va permite vânzarea online a biletelor pe relaţia România - Austria și retur, urmând ca pe parcurs acestea să se extindă și la alte destinații europene. 


Astfel, călătorii care cumpără online, de pe site-ul companiei, legitimaţiile de călătorie tip A4RT vor primi pe email aceste bilete sub forma unui document pdf şi fie pot fi tipărite, fie pot fi prezentate pe dispozitive electronice (telefon, tabletă, laptop). Prin procurarea online a biletelor de călătorie A4RT, pasagerii se pot prezenta direct la tren, fără alte formalităţi în staţia de plecare. Aceste bilete sunt nominale, iar la prezentare e necesar și un document de identitate (carte de identitate/paşaport în original).


Începând cu data de 1 iulie, CFR Călători operează doar 60 de trenuri pe zi pe relația București Nord - Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Otopeni și retur, după ce un operator privat feroviar, Regio Călători, s-a retras. Trenurile circulă în regim de tren Regio, cu un tarif de 4 lei (circa 80 de eurocenţi). Circulaţia trenurilor  este cadenţată şi acoperă aproape întreaga durată a zilei. Compania subliniază avantajele mersului cu trenul până la aeroport: se ajunge rapid, în siguranţă şi fără griji (durata medie este de 20 de minute), există locuri pentru bagaje şi aer condiţionat, există posibilitatea de a călători cu animale de companie.


Încă o noutate - toate trenurile care circulă în intervalul orar 6 - 23 spre și dinspre  Aeroportul "Henri Coandă" au o nouă stație - Parcul Mogoșoaia, începând din 15 iulie. Călătoria cu trenul între Bucureşti şi Parc Mogoşoaia reprezintă o alternativă verde de transport, mai accesibilă din punct de vedere al costurilor şi mai rapidă pentru pasageri, fie în scopuri de afaceri sau navetă, fie recreaţionale. Durata unei călătorii pe distanţa Bucureşti Nord - Parc Mogoşoaia este de 11 minute, iar preţul biletului este tot 4 lei, ca şi până la aeroport. Biletele de tren se pot cumpăra online, de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, din aplicaţia mobilă 'CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online'; de la casele de bilete ale staţiilor de cale ferată şi agenţiilor de voiaj CFR Călători, cu emitere electronică a legitimaţiilor de călătorie sau de la automatele de vânzare bilete aparţinând CFR Călători. 


www.rri.ro
Publicat: 2021-07-16 12:00:00
Vizualizari: 100
TiparesteTipareste