Conferința privind viitorul Europei: scurt istoric şi mod de desfășurare

conferința privind viitorul europei: scurt istoric şi mod de desfășurare Conferința privind viitorul Europei aduce în discuție, prin implicarea directă a cetățenilor europeni, temele cele mai importante pentru agenda europeană.

Conferința privind viitorul Europei aduce în discuție, prin implicarea directă a cetățenilor europeni, temele cele mai importante pentru agenda europeană, precum: rolul Uniunii Europene în lume, politicile de securitate și apărare, politica de vecinătate, digitalizarea, mediul, migrația, reducerea inegalităților, economia socială de piață, valorile europene sau statul de drept.

 

Așa cum subliniază Eliza Vaș într-un articol publicat în numărul din mai 2021 al Newsletterului Institutului European din România, Conferința va trebui să ofere soluții concrete până în 2022 și să construiască o perspectivă multisectorială asupra viitorului Uniunii Europene. Propunerile vor fi analizate și dezbătute atât în cadrul sesiunilor plenare, cât și prin intermediul platformei digitale multilingve a Conferinței, care are rolul de facilita schimbul de idei între cetățenii europeni.

 

Platforma Conferinței privind viitorul Europei poate fi accesată aici.

 

Textul complet al articolului este disponibil aici. (autor: Ionuț-Mircea Marcu, Expert, Serviciul Studii Europene)


www.rri.ro
Publicat: 2021-07-18 12:14:00
Vizualizari: 1274
TiparesteTipareste