Festivalul „Sighișoara Medievală” 2021

festivalul „sighișoara medievală” 2021 Primul festival medieval din România – Festivalul „Sighișoara Medievală” va avea loc anul acesta în perioada 30 iulie – 1 august!

Primul festival medieval din România – Festivalul „Sighișoara Medievală” va avea loc anul acesta în perioada 30 iulie – 1 august!

 

Ajuns la a 27-a ediție, festivalul surprinde, pe parcursul a 3 zile, stilul medieval cu tot ce are el mai frumos și mai autentic. Peste 100 de artiști, din țară și străinătate, vor fi prezenți la Sighișoara.

 

Muzică și dansuri medievale, piesă de teatru în premieră, animații și teatru pentru copii, ateliere și tabere meșteșugărești, cavaleri, domnițe, războinici, trubaduri și menestreli. Toate, într-o atmosferă medievală reală, în Cetatea Sighișoarei.

 

În prima zi a Festivalului va avea loc premiera piesei de teatru „Farsa Jupânului Pathelin”, farsă populară, regia Toma Enache.

 

Duminică, în ultima zi a Festivalului „Sighișoara Medievală”, etse programat un concert extraordinar susținut de Trupa Phoenix, iar Festivalul „Sighișoara Medievală” se încheie cu un foc de artificii.

 

Printre artiștii prezenți la eveniment se află Truverii, Menestrelii cetății de Scaun, Zânele Silvane, Ilinca împreuna cu Domnișoara Pogani, Maeștrii Bălgradului, Străjerii de Mühlbach, Războinicii Varegi (Bulgaria).

 

Pe toată perioada Festivalului, intrarea în Cetatea Medievală este liberă.  Anul acesta, mai mult ca oricând, punem preț pe autenticitate. Participanții acestei ediții vor intra într-un cadru de poveste, specific unei epoci demult apuse, dar care ne-a lăsat această moștenire culturală, acest patrimoniu viu, recunoscut la nivel mondial, UNESCO – Cetatea Medievală a Sighișoarei, a declarat primarul municipiului, Ioan-Iulian Sîrbu.


www.rri.ro
Publicat: 2021-07-29 21:36:00
Vizualizari: 726
TiparesteTipareste