Anchetă la DSP Arad

anchetă la dsp arad Direcţia de Sănătate Publică Arad şi poliţiştii de frontieră fac anchetă după ce un bărbat a prezentat, la intrarea în ţară, un certificat de vaccinare digital deşi nu a fost vaccinat anti-COVID-19

Direcţia de Sănătate Publică Arad şi poliţiştii de frontieră fac anchetă după ce un bărbat a prezentat, la intrarea în ţară, un certificat de vaccinare digital deşi nu a fost vaccinat anti-COVID-19, pentru care au fost găsite datele introduse în sistemul naţional, prin intermediul unui centru de vaccinare din Bacău.



Directorul DSP Arad, Horea Timiş, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că acest caz a fost adus la cunoştinţa instituţiei de către personalul mobilizat pentru efectuarea triajelor epidemiologice în Punctul de Trecere a Frontieră Vărşand.


'Este vorba de un bărbat care a venit în ţară din Olanda şi a prezentat un certificat digital valid. Totuşi, în urma discuţiilor cu bărbatul, el a spus că nu a mai fost în România de mai bine de două săptămâni, în timp ce conform certificatului primise a doua doză de vaccin anti-COVID-19 cu doar câteva zile în urmă. Vaccinarea s-ar fi făcut în Bacău, unde au fost introduse în sistem datele. S-a ridicat suspiciunea de fraudă şi i-am anunţat pe colegii de la Poliţia de Frontieră, fiind o anchetă comună în desfăşurare. Din primele date, reiese că e un tip nou de fraudă cu certificate, având în vedere că datele se regăsesc şi în sistem', a spus şeful DSP Arad.

Instituţiile arădene urmează să colaboreze cu cele din Bacău, pentru a stabili cum de datele bărbatului au fost introduse în Registrul Naţional de Vaccinare, fără ca acesta să fi fost vaccinat.


www.rri.ro
Publicat: 2021-08-04 12:21:00
Vizualizari: 1056
TiparesteTipareste