O elevă de liceu luptă împotriva bullying-ului

o elevă de liceu luptă împotriva bullying-ului   Lavinia Bucur este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național "I. L. Caragiale" din Ploiești și Ambasadoare a valorilor europene în cadrul proiectului UNITED, desfășurat de către Asociația Young Initiative.

Lavinia Bucur este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național "I. L. Caragiale" din Ploiești și Ambasadoare a valorilor europene în cadrul proiectului UNITED, desfășurat de către Asociația Young Initiative. Obișnuind să se implice în tot soiul de activități extrașcolare, Lavinia a luat legătura cu organizatorii programelor propuse prin proiectul UNITED și s-a hotărât să li se alăture. Cum a început experiența ei? 


"Mi-a plăcut foarte mult atmosfera și, după școala de vară la care am participat, mi-am dat seama că pot învăța foarte multe lucruri de la organizatori. Activitatea mea în UNITED a început în a doua parte a proiectului, unde am facilitat două evenimente de natură informativă. Am organizat evenimentul "Atenție, schimbări climatice!", unde i-am informat pe cei zece participanți despre schimbările climatice și despre soluțiile pe care le putem găsi pentru a le combate, iar celălalt eveniment a fost despre cyber bullying. Am învățat câte ceva despre bullying, dar mai ales despre cyber bullying, având în vedere că am învățat recent în mediul online și că era nevoie să discutăm despre acest fenomen."


Lavinia Bucur este unul dintre tinerii ambițioși de astăzi. Nu stă deoparte, ci se implică pentru un viitor mai bun. Iar implicarea trebuie să înceapă de foarte devreme, crede Lavinia. 

"Când am început clasa a noua, mi-am propus să mă implic în toate oportunitățile care îmi ies în cale, mă refer la voluntariat. În clasa a noua am făcut voluntariat pentru diplome, dar acum îmi dau seama că ele nu prea contează, și că mă ajută mai mult cunoștințele pe care le deprind din aceste activități. Încerc să iau din fiecare lucru - bun sau rău - câte ceva, o lecție, un gând, un sfat, orice. Mesajul meu pentru tinerii din generația mea este să se implice. Pentru că noi suntem viitorul. Noi ne construim viitorul. În loc să fiu lașă, să plec din România și să las totul așa cum este acum, mai bine construiesc ceva, acum și aici, pentru viitorul meu."


Cât despre viitoarea ei carieră, Lavinia Bucur și-ar dori foarte mult să fie un profesor bun. Știe încă de pe acum că are această vocație și se gândește că, în cazul în care educația s-ar desfășura, cândva, exclusiv în mediul online, s-ar strădui să facă față cu brio acestei provocări. 

"Este o provocare, pentru că toți profesorii mi-au spus asta. A fost o provocare enormă, atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Nu știu cum aș putea eu să mă confrunt cu o astfel de situație, fiind profesoară, dar cred că m-aș descurca. Cred că generațiile care vin din urmă se vor descurca și ele, vor fi mult mai flexibile, vor avea de învățat mult mai multe lucruri, având în vedere că au trecut printr-o situație asemănătoare și cred că vin din spate mult mai puternici decât am fost noi."


Despre scopul proiectului UNITED al Asociației Young Initiative și despre crearea unei microcomunități de promovare a valorilor europene puteți afla detalii urmărind site-ul web www.younginitiative.org.


RadioRomaniaInternational · Generatia 3.0 - 24.08.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-08-24 09:15:00
Vizualizari: 560
TiparesteTipareste