Parcul Carol din municipiul Galați, modernizat cu fonduri europene

parcul carol din municipiul galați, modernizat cu fonduri europene Cu o suprafață de 29 de mii de metri pătrați din care peste 20 de mii, spațiu verde, Parcul "Carol" din Galați se află în atenția admnistrației publice.

Cu o suprafață de 29 de mii de metri pătrați din care peste 20 de mii, spațiu verde, Parcul "Carol" din Galați se află în atenția admnistrației publice. Dorința aleșilor locali de a moderniza zona și de a-i conferi un aspect modern a făcut ca, în acest an, să fie semnat, după elaborarea documentației, un proiect cu finanțare europeană. Sursa banilor este Programul Operațional Regional aferent perioadei 2014 -2020, axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.


Investiția este una consistentă, de aceea cu atât mai importante fondurile comunitare care scutesc Primăria de un efort financiar considerabil. Sunt urmărite mai multe obiective, precizări pe acest subiect fiind făcute de purtătorul de cuvânt al municipalității gălățene, Petrica Pațilea.

"Primăria Galați este beneficiar al unei importante finanțări europene. Este vorba despre proiectul de modernizare a Parcului "Carol", cunoscut ca fiind până de curând  Parcul "CFR". Este vorba despre un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional și care are o valoare de aproape  10 milioane de lei. Obiectivul acestui proiect vizează  reabilitarea și dezvoltarea funcțională  a Parcului "Carol", în special crearea unui spațiu urban modern de recreere și de petrecere a  timpului liber al gălățenilor."


În cadrul proiectului, printre principalele  lucrări, sunt prevăzute amenajarea spațiilor verzi și a aleilor pietonale, instalarea de mobilier nou, dotarea cu echipamente de fitness și cu echipamente de joacă, realizarea de fântâni arteziene, iluminat ambiental pentru alei, prin montarea de corpuri cu lâmpi led  de mare eficiență și care să se integreze în peisagistica parcului, precum și realizarea de sisteme de irigații și montarea unei instalații de supravegehere video, pe care o considerăm deosebit de importantă. Valoarea totală a proiectului este de 9,6 milioane de lei, iar cofinanțarea de la bugetul local este de 192 de mii de lei.


Proiectul are ca durată de implementare de aproape un an și jumătate, termenul fiind 30 aprilie 2022. Aș vrea să fac mențiunea că Primăria Municipiului Galați  are în diferite stadii peste 100 de proiecte cu finanțare europeană în acest exercițiu financiar 20 14 - 2020, proiecte care totalizează circa un miliard de lei, echivalentul a aproape 200 de milioane de euro.


RadioRomaniaInternational · Local, regional, european 30.08.2021

www.rri.ro
Publicat: 2021-08-30 08:58:00
Vizualizari: 204
TiparesteTipareste